Kuva: Fotolia

"Spontaani", "kunnianhimoinen"... - parhaat sanat itsensä kuvailuun deittisivustolla selvitettiin

17.06.2016 17:15 - Iiro Myllymäki

Miehet vaikuttavat arvostavan enemmän älykkyyttä kuin naiset.

Ei ole yhdentekevää, millaisilla sanoilla itseään kuvailee internetin deittisivustoilla. Nyt deittisivusto eHarmonyn tutkijat ovat analysoineet, mitkä sanat houkuttelevat miehiä ja naisia kanssakäymiseen sivustolla.

Sana ”kunnianhimoinen” on naiselle kaikkein tehokkain huomion herättäjä. Tätä sanaa sivullaan käyttävät naiset saavat 48 prosenttia enemmän huomiota kuin he, jotka eivät käytä kyseistä sanaa itsensä kuvailemiseen. Miehille kaikkein hyödyllisintä on kuvailla itseään hyväkuntoiseksi. Tällä sanalla itseään kuvailevat saavat peräti 96 prosenttia enemmän huomiota sivustolla kuin he, jotka eivät hyvää kuntoa mainosta.

Hiljaisuus ja hengellisyys eivät sytytä

Tulosten perusteella voi päätellä, että älykkyyteen viittaavat sanat houkuttelevat enemmän miehiä kuin naisia. Naisille kymmenen hyödyllisimmän sanan joukossa on ”kunnianhimoinen”, ”terävä”, ”ahkera”, ”syvällinen” ja ”rationaalinen”. Miesten profiilien kymmenen hyödyllisimmän sanan joukossa on ”terävä”, ”älykäs”, ”selväsanainen” ja ”kunnianhimoinen”, eli hieman vähemmän älykkyyteen viittaavia sanoja kuin naisilla. Miehessä älykkyyttä houkuttelevampaa vaikuttaisi olevan menevyys ja spontaanius.

Tutkimuksessa selvitettiin myös, millä sanoilla ei vastakkaista sukupuolta kyetä juuri houkuttelemaan. Tämän perusteella voi sanoa, että itseään ei kannata kuvailla hiljaiseksi, hyväksi kuuntelijaksi tai hengelliseksi.

Katso alta sekä miesten että naisten deittiprofiilien viisi houkuttelevinta kuvailevaa sanaa:

Viisi houkuttelevinta sanaa miesten profiileissa:

1. Hyväkuntoinen

2. Terävä

3. Spontaani

4. Menevä

5. Optimistinen

Viisi houkuttelevinta sanaa naisten profiileissa:

1. Kunnianhimoinen

2. Terävä

3. Suloinen

4. Ahkera

5. Syvällinen

Lue myös: Minkälainen kuva nettideittiprofiiliin kannattaa laittaa? Tinderin toimitusjohtaja vastaa

Lähteet: Insider, eHarmony

Kilpailut

Uusimmat