Kuva: Fotolia

Mitä seksiviestittely kertoo parisuhteestasi? Tutkijat paljastavat

29.07.2016 18:45 - Senja Rapila

Seksiviestien lähettely on monelle pariskunnalle tapa pitää kipinä suhteessa.

Yksi tämän aikakauden hyvistä puolista on, että pariskunnat voivat kommunikoida toistensa kanssa milloin ja missä tilanteessa tahansa. Jos kesken työpäivän seksihormonit alkavat jylläämään, voi omalle rakkaalleen laittaa pienen, viattoman härskin teksiviestin.

"Sekstaus" eli rivouksien ja seksiviestien lähettäminen tekstiviestitse on asia, jota useat pariskunnat - ja sinkut - harrastavat. Sekstausta voi olla seksikkäiden kuvien lähettäminen, kiusoittelu tai seksin kuvailu sanoin.

Nyt tutkijat ovat innostuneet tutkimaan sitä, miksi ihmiset seksiviestittelevät ja mitä se kertoo heidän suhteistaan. Tutkimukseen osallistui 459 naimatonta henkilöä, joiden "sekstauskäytöstä" tutkittiin.

Tutkimuksessa selvisi, että romanttisessa parisuhteessa olevat henkilöt olivat seksiviestitelleet todennäköisemmin kuin he, jotka sanoivat olevansa sinkkuja.

Selvisi myös, että ne henkilöt, jotka pelkäsivät tulevansa väärinymmärretyiksi, mutta jotka olivat samaan aikaan turvallisesti kiintyneitä, lähettivät todennäköisimmin seksiviestejä. Tämä tarkoittaa, että henkilöt jotka tunsivat olonsa mukavaksi parisuhteessaan, tunsivat myös olonsa tarpeeksi turvalliseksi lähettääkseen intiimejä tekstiviestejä, vaikka he pelkäsivätkin kumppaniensa reaktiota.

Vaikka tutkijat alkuun ajattelivatkin seksiviestittelyn kertovan kumppanin menettämisen pelosta, näyttää se toimivan täysin päinvastaisesti: se on ennemmin merkki terveestä ja onnellisesta parisuhteesta.

Lähde: Cosmopolitan

Lue myös: Onko parisuhteessanne tiedostamattomia ongelmia? 11 merkkiä

Lue myös: Parisuhdeterapeutti kieltää pariskuntia: Yksi sana pitäisi jättää pois jokaisesta riidasta

Kilpailut

Uusimmat