Kuva: Fotolia

Mitä sähköpostissa ei tulisi sanoa? 5 vinkkiä, joiden avulla tulet paremmin ymmärretyksi

03.08.2016 13:15 - Emmi Moilanen

Suruvalitteluja ei koskaan tulisi lähettää vain sähköpostitse.

Pure Wow -sivusto listasi sanat ja fraasit, joita kannattaa välttää sähköpostiviestiä kirjoittaessaan - etenkin silloin, kun haluaa tulla ymmärretyksi yhdellä kertaa.

"Vain"

Sana “vain” on lauseessa usein turha täytesana, jota käyttämällä saat asiasi vaikuttamaan vähäpätöisemmältä. Sen sijaan, että kerrot yrittäväsi ”vain sopia aikaa tapaamiselle”, kirjoita viestisi muotoon ”otin yhteyttä sopiakseni ajan tapaamiselle”.

"Oikeastaan"

“Oikeastaan” kuuluu samaan kategoriaan edellisen kohdan kanssa. Sanaa käytetään usein turhaan ja se voi aiheuttaa tarpeettomia väärinymmärryksiä viestin lähettäjän ja vastaanottajan välillä.

“Olen pahoillani”

Suruvalitteluja tai anteeksipyyntöä ei koskaan tulisi lähettää sähköpostiviestillä. Jos olet tehnyt esimerkiksi työtehtävään liittyvän virheen, on asiat aina parempi selvittää kasvotusten. Se antaa sinusta myös rehellisemmän ja luotettavamman kuvan.

”Ymmärrätkö, mitä tarkoitan?”

Kirjoitetun viestin hyvä puoli on se, että sinulla on todella aikaa miettiä mitä haluat sanoa ja muotoilla sanasi oikein. Varmista siis, että asiasi käy viestistä selkeästi ilmi ilman, että sinun tarvitsee erikseen varmistaa, että myös vastaanottaja on samalla sivulla kanssasi.

Kirjoitusvirheiden pahoittelu

Vaikka lähetit viestin kännykästäsi, se ei ole tekosyy kirjoitusvirheiden runsaalle määrälle.

Lähde: Pure Wow

Lue myös: Tuntuuko riidan selvittäminen vaikealta? Katso, milloin tekstiviestin lähettäminen kannattaa

Kilpailut

Uusimmat