Kuva: AOP

Pohjois- ja Etelä-Korean urheilijat kohtasivat Olympialaisissa: Katso kuva historiallisesta hetkestä

09.08.2016 23:15 - Mika Parikka

Rion Olympialaisissa nähtiin liikuttava hetki, kun Pohjois- ja Etelä-Korean urheilujat kohtasivat. Lopputulos on huikea.

Olympialaiset ovat tapahtuma, jossa politiikan tulisi siirtyä sivuun, ja koko maailman tulisi vain nauttia ja juhlia urheilusta. Esimerkiksi Rion olympialaisia varjostavat faktat siitä, miten kalliiksi kisat tulevat järjestäjälle samalla, kun kaupungissa on maailman kenties kuuluisimmat ja vaarallisimmat slummit eli favelat, jossa ihmiset sinnittelevät hengissä köyhyysrajan alapuolella.

Kaiken tämän keskellä Rion Olympialaisista saadaan myös kuulla todellisia valonpilkahduksia. Twitterissä leviää kuva, jota ei ihan äkkiseltään voisi nykyisen maailmantilanteen vuoksi uskoa todeksi.

Koreoilla on erittäin tulehtuneet välit. Maiden rajoja valvotaan tiukasti ja Pohjoisesta-Koreasta Etelään loikkaavia jopa tapetaan, tai rangaistaan muuten. Maiden välillä on ollut vuodesta 1953 lähtien virallisesti aselepo, mutta juridisesti maat ovat edelleen sodassa.

Netissä leviävässä kuvassa kohtaavat eteläkorealainen Lee Eun-ju sekä pohjoiskorealainen Hong Un-jong. Kaksikko ottaa tietenkin selfien! Kohtaaminen vaikuttaisi muutenkin olevan lämminhenkinen. Kuva on hyvä osoitus siitä, että he ovat kumpikin korealaisia, mutta heillä on eri johtaja, eikä maiden väliset kiistat todellakaan johdu tavallisista kansalaisista.

Katso sykähdyttävä kuva alta:

Lähde: The Lad Bible

Lue myös: Olympiauimareiden oudot mustelmat ihmetyttävät - syynä kuppaus

Kilpailut

Uusimmat