Huikea löytö kaivettiin pellosta: Toisen maailmansodan panssarivaunun tykkitorni!

18.10.2016 08:05 - Mikko Räsänen

Tykkitorni oli maannut mulla alla 70 vuotta.

Sotahistorian harrastajat tekivät puolalaisesta pellosta upean löydön, sillä metrin syvyydestä löytyi saksalaisen toisen maailmansodan panssarivaunun tykkitorni Panzer II -vaunuun kuulunut torni oli hyväkuntoinen siihen nähden, että se oli saanut olla viimeiset 70 vuotta maan uumenissa. 

Tykkitorni on päätynyt maan uumeniin, sillä se on jo sota-aikana irroitettu panssarivaunusta ja sitä on käytetty bunkkerin tykkinä. Tuon käytön ansiosta se myös löytyi, sillä nyt kaivauksia tehneet sotahistorian harrastajat tutkivat nimenomaan aluetta, jossa 70 vuotta sitten oli ollut linnoitusten rivistö. Tämä torni löydettiin, kun erään pellon vanha omistaja kertoi tietävänsä, että hänen peltoonsa on hautautunut tykkitorni.

Harrastajien silmissä löytynyt tykkitorni on todellinen aarre, sillä se on Panzer II -vaunun torniksi harvinainen, sillä siinä on vaunun normaaliin varustukseen kuuluneen 20-millisen tykin sijaan 37-millinen tykki. Tuota suuremman tykin versiota valmistettiin pieni määrä, joten löytöä voi pitää erityisen onnekkaana.

Katso alta video, jossa näkyy kuvia tuoreesta löydöstä.

Jos video ei näy, katso se täältä

Katso täältä, miltä torni näytti pesun jälkeen.

Lue myös: Sotahistorian erikoiset käänteet: Tunnetun natsirikollisen leski päätyi suomalaisjulkkiksen vaimoksi

Lue myös: Uskomaton video havainnollistaa Toisen maailmansodan mittasuhteet

Lue myös: Puolan armeija suunnittelee stealth-panssarivaunua

Kilpailut

Uusimmat