Kuva: AOP

Suomalainen julkkispari joutui keskelle pelottavaa perheväkivaltatilannetta - "Järkyttynyt olo"

07.11.2016 09:52 - Iiro Myllymäki

Rita ja Aki soittivat hätäkeskukseen ja hankkivat apua pelokkaille äidille ja lapsille.

Temptation Island -ohjelmasta julkisuuteen noussut pariskunta Rita ja Aki Niemi-Manninen joutui keskelle pelottavaa tilannetta toissa päivänä. Rita on kirjoittanut Facebookiin päivityksen, jossa hän kertoo parin joutuneen keskelle perheväkivaltatilannetta.

Rita kirjoittaa päivityksessä, että he olivat ajelemassa autolla, kun näkivät nuoren pojan kävelemässä pakkasessa ilman päällysvaatteita. Pariskunta teki nopean U-käännöksen ja otti pojan kyytiinsä, jolloin heille valkeni tilanteen vakavuus.

”Autoon tullessa hätääntynyt poika saa sanottua: ’Voitteko auttaa? Isä uhkaa tappaa meidät!’ Poika kertoo isän käyttäytyneen väkivaltaisesti heitä kohtaan ja on uhannut tappaa heidät juuri ja oli itse päässyt karkuun takaovesta ilman vaatteita”, Rita kirjoittaa päivityksessä.

"Kukaan ei lähde elävänä täältä"

Voice.fi tavoitti pariskunnan haastatteluun kertomaan tapahtumien kulusta. Pariskunta ajoi perheen kodin luo poika kyydissään. Myös perheen äiti oli päässyt pakenemaan kodista, mutta perheen tytär oli edelleen lukittautuneena vessaan. Isä oli ollut väkivaltainen kaikkia perheenjäseniä kohtaan. Tytär oli ollut lukemassa historian kokeeseen, kun yhtäkkiä isä oli lyönyt häntä päähän jollain tylpällä esineellä.

- Tyttö piti saada pois talosta. Isä oli sanonut, että ”kukaan ei lähde elävänä täältä”, Aki kertoo.

Tässä vaiheessa Rita soitti hätäkeskukseen ja Aki meni taloon sisään. Sisällä Aki kohtasi aggressiivisesti käyttäytyneen miehen ja alkoi rauhoitella tätä. Kun isä lähti ulos etsimään vaimoaan ja poikaansa, Aki auttoi tyttären pakenemaan takaovesta pois.

- Minulla oli muutama sekunti aikaa toimia. Tiesin, että olen valmis tekemään mitä vain tytön puolesta, Aki kertoo.

Päällisin puolin perheellä kaikki kunnossa

Perheen isä meni Ritan auton luo ja vetosi vaimoonsa.

- Hän totesi kylmänviileästi ja rauhallisesti, että mitään ei ole tapahtunut, vaikka muut olivat aivan hysteerisinä. Hän selvästi osasi puhua niin, ettei häntä osaisi epäillä, Rita kertoo.

Pariskunta arvioi, että tilannetta ehti kestää noin kymmenen minuuttia ennen kuin poliisit saapuivat paikalle. Rita ja Aki toivovat, että perheen äiti olisi heihin vielä yhteydessä ja pitäisi heidät ajan tasalla tilanteestaan. Äiti oli kertonut pariskunnalle, että perheväkivalta oli jatkunut jo vuosia ja tämän takia äiti oli hakenut avioeroa. Ulospäin perheen ahdinkoa ei ole ollut helppoa havaita.

- Päällisin puolin pari on hyvin toimeentuleva, he ovat hyvissä viroissa ja asuvat hyvällä alueella Porissa. Tilanteeseen ei edes liittynyt alkoholia, Rita sanoo.

Itsekin kokeneet perheväkivaltaa

Pariskunta kertoo, että he eivät ehtineet pelätä tilanteessa, vaan toimivat hyvin vaistonvaraisesti perhettä auttaessaan. Jälkeenpäin tapaus on tehnyt pariskunnalle järkyttyneen ja surullisen olon. He harmittelevat, miten monet ihmiset sulkevat silmänsä toisten hädältä.

- Poika käveli ilman päällysvaatteita ja kenkiä kadulla keskellä kirkasta päivää, ja autoja meni hänen ohitseen jonossa. Kukaan ei pysähtynyt. Poika oli ehtinyt melko pitkälle kotoaan, Rita sanoo.

Akin ja Ritan Facebook-päivitystä on jaettu jo noin 3000 kertaa. He toivovat, että kirjoitus rohkaisee ihmisiä puhumaan tästä vaikeasta ja usein vaietusta aiheesta. He itsekin ovat lapsuudessaan joutuneet perheväkivallan uhreiksi. Toissapäiväinen tapahtuma on saanut heidät pohtimaan hyväntekeväisyystapahtuman järjestämistä asian tiimoilta.

Lue myös: Isä retuutti pientä tytärtään kaupassa hiuksista - poliisi ei saanut lupaa pidättää

Kilpailut

Uusimmat