Nyt vietetään tissiviikkoa - katso mistä oikein on kyse

23.11.2016 14:00 - Reija Saarinen

Kampanjan avulla halutaan taistella tissien yliseksuaalisuutta vastaan.

#Tissiviikko on sana, joka on tullut kuluneen viikon aikana tutuksi jokaiselle, joka käyttää sosiaalista mediaa. Kyseisen hastakin takana on kaksi naista, Sanna-Mari Paakki sekä Elina Sorsa. Mutta mistä tarkemmin ottaen on oikein kysymys?

- Kampanjan tavoitteena on normalisoida rinnat. Tällä hetkellä rinnat nähdään ensisijaisesti seksuaalisina ja se pitäisi saada korjattua, Paakki kertoo Voice.fi:lle.

Paakin mukaan rinnoista saa kiihottua, mutta yliseksuaalisuus pitäisi saada poistettua.

- Toki rinnat saavat olla seksikkäät, eikä ketään kielletä kiihottumasta rinnoista. Vallan pitäisi kuitenkin olla tissillisellä. Olisi mahtavaa, jos rinnat nähtäisiin ruumiinosana siinä missä polvetkin.

Tissiviikko näkyy niin Twitterissä kuin Instagramissakin, jossa kuvia paljaista ja peitetyistä rinnoista on jaettu muutamia satoja. Palaute kampanjaa kohtaan on ollut lähes pelkästään positiivista. Suurin yllätys onkin liittynyt palautteen suureen määrään.

- Sosiaalisessa mediassa ihmiset ovat ottaneet paljon yhteyttä ja kiitelleet kampanjasta. Tietenkin mukaan mahtuu huonoakin palautetta.

Vaikka rintakuvia ovatkin jakaneet suurimmaksi osaksi naiset, painottaa Paakki, että kampanja on tarkoitettu kaikille tissillisille.

- Suunnitteilla on, että tissiviikko olisi tästä eteenpäin vuosittainen tapahtuma. Tämän viikon aikana käydään läpi erilaisiin tisseihin liittyviä tabuja ja yritetään tuoda enemmän esille myös sukupuolivähemmistöjä. Kampanja on kuitenkin tarkoitettu kaikille tissillisille, ei vain naisille.

Lue myös: Miksi tissit ovat mahtavia? Suomalaiset miehet kertovat

Kilpailut

Uusimmat