Kuva: AOP

Ei ikinä englanninbulldoggeja! "Koirat, joita ei koskaan kannattaisi hankkia"

19.12.2016 11:45 - Rea Tallgren

Jokaisessa koirarodussa on omat haasteensa, ja koiraa hankkiessa pitäisikin osata ottaa huomioon todella monta asiaa.

Daily Mail uutisoi nettimeemistä, joka on kirjoitettu kieli poskessa eläinlääkärin näkemyksestä siitä, millaisia koiria ihmisten ei pitäisi hankkia.

Mukaan listaan on laitettu muun muassa "koiria, jotka ovat pienempiä kuin kissat, koiria, jotka isompia kuin vasikat", "koirat, joiden elinajan ennuste on pienempi kuin aikuisen kengänkoko" (englannissa kengänkoot menevät siten, että esimerkiksi aikuinen nainen voi käyttää kokoa 5, toim. huom.), "koirat, joita kutsutaan pelottoman uskollisiksi ja arvaamattomiksi", "koirat, jotka maksavat enemmän, koska ovat tietyn värisiä","koirat, joiden mukaan on nimetty sairauksia", "ei englanninbulldogeja", "ei sharpeita".

Vaikka meemi on kirjoitettu pilke silmäkulmassa, sanovat Daily Mailin haastattelemat, useat eläinlääkärit, että moni siinä kirjoitettu asia heijastaa todellisuutta. Moni artikkelin eläinlääkäreistä ei halua puhua asiasta omalla nimellään, sillä pelkää asiakkaiden suuttuvan. 

Eläinlääkäreiden mukaan esimerkiksi todella pienet koirat kärsivät monesti roduilleen tyypillisistä tai koostaan johtuvista ongelmista. Lisäksi pikkukoirat ovat suuren suosionsa takia useimmiten niitä, joita tehtaillaan laittomissa pentutehtaissa.  

Chihuahua (kuva: Fotolia)

Isoilla koirilla, kuten tanskandoggeilla, sen sijaan on omia terveysongelmiansa. Haastavia voivat olla myös niin sanotut taistelukoirat. Niiden kasvattajan kun täytyy todella tietää, mitä hän tekee. Väärissä käsissä kyseiset koirat saattavat alkaa käyttäytyä ongelmallisesti. Tuolloin vika ei alunperin ole koirassa, mutta usein koira on se, joka saa vastata seurauksista. 

Tanskandoggi (kuva: Fotolia)

Englanninbulldogit puolestaan kärsivät hengitysvaikeuksista ja sharpeiden ylimääräinen iho aiheuttaa niille helposti tulehduksia. Työskentelyyn jalostettuja koiria puolestaan ei saisi hankkia, jos niille ei oikeasti aio antaa tarpeeksi tehtävää ja haasteita, jotta ne saavat energiaa kulutettua. 

Sharpei (kuva: AOP)

Lue myös: Koira löytää joululahjapaketista lempi-ihmisensä - katso viikon sympaattisin hyvän mielen video

Lue myös: Stressaako koirasi tietämättäsi? Rankkoja seuraksia ulkonäköön ja käytökseen

Lue myös: Nuorilta rakastavaisilta udeltiin, milloin esikoisvauva tulee - hellyttävä vastaus leviää

Lähde: Daily Mail

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat