Kuva: Fotolia

Jengitatuoinnin kasvoihin ottanut mies tahtoo kuvasta eroon - tatuoijan reaktio ihastuttaa

23.02.2017 17:45 - Senni Loikala

Yhdysvaltalainen tatuointistudio päätti ryhtyä poistamaan ilmaiseksi rasistisia tatuointeja ja jengitatuointeja sen jälkeen, kun tatuointitaiteilija ei pystynyt auttamaan tatuointiaan katuvaa miestä.

Yhdysvaltojen Brooklynissa sijaitsevaan tatuointiliikkeeseen astui sisälle mies, jonka kasvoja peitti suuri jengitatuointi. Mies kysyi, pystyisikö tatuointitaiteilija Dave Cutlip, 49, poistamaan hänen kasvotatuointinsa.

- Näin kärsimyksen hänen silmistään, Cutlip sanoo The Washington Post -lehdelle.

Tatuoijan reaktio jengitatuointiaan katuvaan mieheen on aiheuttanut ihastusta monissa. Vaikka Cutlip joutui toteamaan, ettei liian näkyvälle kuvalle ollut tehtävissä mitään, hän päätti ryhtyä auttamaan muita leimaavia tatuointejaan katuvia ihmisiä. 

Cutlip julkaisi tammikuun lopulla tatuoijavaimonsa kanssa Facebookissa viestin, jossa pariskunta kertoi, että he peittäisivät ilmaiseksi rasistisia tatuointeja sekä jengitatuointeja:

Joskus ihmiset tekevät huonoja valintoja ja joskus ihmiset muuttuvat. Me tahdomme auttaa. Jos sinulla tai jollakin tuntemallasi henkilöllä on jengitatuointi tai rasistinen tatuointi, ja tatuointi tahdotaan peittää, me teemme sen ilmaiseksi.

Emme kysele mitään ylimääristä. Uskomme, että maailmassa on liikaa vihaa ja tahdomme muutosta siihen.

Tatuointi aiheutti julkista pilkkaa

Yksi ilmaisen peitetatuoinnin saaneista henkilöistä on Randy Stiles, 25. Hänen käsivarrestaan löytyi kuva historiallisesta etelävaltioiden lipusta, jota pidetään rasismin symbolina etenkin Yhdysvalloissa. Tatuoinnissa luki: ”Southern Pride” ja kuvasta löytyi myös hirttoköysi.

- Sain tatuointini takia paljon julkista pilkkaa. Minun oli pakko päästä kuvasta eroon, Stiles sanoo.

Stiles otti rasistiseksi tulkitun tatuoinnin 18-vuotiaana, kun hän oli omien sanojensa mukaan ”nuori ja tyhmä.” Nykyään Stiles on kolmen lapsen isä ja hän toivoo etenevänsä työelämässä. Hän kuitenkin pelkäsi rasistisen tatuoinnin estävän häntä saavuttamasta päämääräänsä.

- Rasistinen tatuointi tai jengitatuointi leimaa sinut.

Nyt Stilesillä ei enää ole rasistista tatuointia, vaan hänen käsivarttaan peittää kuva lentävästä kotkasta. Pääset katsomaan "ennen ja jälkeen" -kuvat Stilesin tatuoinnista tästä.

Olemme uutisoineet aiemmin, mitä yleisimmät vankilatatuoinnit kertovat kantajansa rikoksista. Pääset juttuun tästä.

Lähde: The Washington Post

Lue myös: Pääskyt, ruusut ja ankkurit - 15 yleistä tatuointia ja niiden yllättävät merkitykset

Lue myös: Tatuoija varoittaa kohdista, joihin kuvan ottaminen sattuu eniten: "Kuin leikkaisi kuumalla veitsellä"

Lue myös: Kohottaa itsetuntoa, voi auttaa työn saamisessa - 7 loistavaa syytä ottaa tatuointi

Kilpailut

Uusimmat