Kuva: Fotolia

Äideille oma "Tinder" - seuraa etsitään toisista äideistä

10.03.2017 19:45 - Bauer Media / Katariina Auvinen

Suuri osa uusista äideistä tuntee yksinäisyyttä ja kaipaa vertaistukea. Nyt ongelmaan on kehitelty uudenlainen apu.

Daily Mailin uutisoiman tutkimuksen mukaan jopa 65 prosenttia uusista äideistä kokee yksinäisyyttä ja neuvottomuutta lapsensa kanssa. Facebook on täynnä vauvaryhmiä, joissa voi löytää vertaistukea vanhemmuuteen tai vaikkapa vaihtaa vain kuulumisia.

Yksinäisyyttä osaltaan on tuotu helpottamaan uusi puhelimeen ladattava sovellus. Äitien Tinderiksin tituleerattu sovellus tuli käyttöön android-puhelimille viime vuoden loppupuolella, jonka jälkeen yhä useampi äiti on sen löytänyt.

Momziessa äidit etsivät kavereita toisista äideistä selaamalla profiileja samalla tavalla kuin seuranhakupalvelu Tinderissä, joko pyyhkäisemällä kännykän näyttöä vasemmalle tai oikealle äitien profiilien kohdalla. Oikealle pyyhkäiseminen tarkoittaa, että kyseinen äiti haluaisi aloittaa keskustelun juuri sen äidin kanssa. Sovellukseen tehdään profiili, johon syötetään muun muassa tiedot lapsista tai raskaudesta sekä kerrotaan vapaamuotoisesta itsestä. 

Parents.comin mukaan uunituoreet vanhemmat kaipaavat vertaistukea etenkin imetysongelmiin ja riittämättömyyden tunteeseen. Monille tulee esimerkiksi yllätyksenä, että imettäminen sujuu harvalla äidillä täysin ongelmitta. Keskustelupalstoilla kehotetaan myös yksinäisiä äitejä tapaamaan toisia vanhempia leikkipuistoissa tai vaikkapa vauvakerhoissa. 

Lue myös: Poika- ja tyttövauvaa odottavien äitien terveys eroaa toisistaan - tuoreet tulokset julki

Lue myös: Äitiys tiivistettynä 30 sekuntiin - kuulostaako tutulta?

Lähde: Parents.com ja Daily Mail 

Kilpailut

Uusimmat