Homojen deittisovellus julkaisi omat emojinsa - yksi emoji nosti kohun

20.03.2017 14:15 - Iiro Myllymäki / iiro.myllymaki@bauermedia.fi

Grindr-sovellus joutui poistamaan valikoimistaan yhden emojin, jonka katsottiin viittaavan huumeeseen.

Homomiehille suunnattu deittisovellus Grindr on julkaissut omat emojinsa vauhdittamaan viestittelyä sovelluksessa. Emojeissa on monia viittauksia seksiin, ja esimerkiksi suositut munakoiso- ja persikka-emojit löytyvät emojimallistosta lukuisina erilaisina versioina.

Yksi Grindrin emojeista on herättänyt erityisen paljon keskustelua. Tämä emoji on yksinkertaisesti kirjain T, ja sen on tulkittu viittaavan metamfetamiinihuumeen kristallimaiseen muotoon, ”crystal methiin”. Kyseisestä vaarallisesta huumeesta puhutaan slangisanalla Tina, johon T-emoji siis voi viitata.

Nyt Grindr on poistanut T-emojin kokonaan valikoimistaan. Grindr on kertonut Metro.co.uk-sivustolle, että alun perin T-emojin oli tarkoitus olla osana kirjainparia DT, jolla viitataan sanapariin ”down to”. Kyseistä sanaparia käyttämällä ihmiset voivat määritellä, mihin kaikkeen ovat valmiita (”be down to”) esimerkiksi seksuaalisessa mielessä. Grindr aikoo julkaista kirjainparin pian yhtenä emojina, jotta huumeviittaukselta vältytään.

Lue myös: 56 emojia, jotka on vartavasten suomalaisille suunniteltu - mukana muun muassa kalsarikännit

Lue myös: Maailman vanhin emoji löydettiin - katso, miltä hymiö näytti 1600-luvulla

Lähde: Metro.co.uk

Kilpailut

Uusimmat