Kuva: Fotolia

Koulu joutui someraivon kohteeksi - syynä seksistiset ohjeet oppilaille

31.03.2017 14:15 - Tiina Svensk

Oppilaat huomasivat koulun käytäville jaettuja pukukoodiohjeita, ja reagoivat niihin nopeasti sosiaalisessa mediassa.

Kuten useimmissa Yhdysvaltalaisissa kouluissa, myös Floridan Stanton College Prepatory Schoolissa valmistaudutaan prom-tansseihin innolla. Perinteisiin tanssiaisiin nuoret miehet pukevat ylleen puvun ja nuoret naiset valitsevat itselleen iltapuvun.

Sanavalinnat saivat osakseen kritiikkiä

Floridalaisen koulun henkilökunta halusi muistuttaa oppilaitaan suuren illan pukukoodista mutta tapa, jolla he ohjeistivat naispuolisia oppilaitaan, koettiin seksistiseksi. Oppilaat eivät olleet ainoita, jotka reagoivat kuvien epäkohtiin vahvasti - ihmiset sosiaalisessa mediassa huomauttivat koulua myös heidän tavastaan puhutella oppilaita, kertoo New York Times.

Koulun käytäville jaettiin neljän kuvan sarja, joista jokaisessa luki kysymys: "Oletko menossa Stantonin prom-tansseihin?" Ensimmäisessä kuvassa näkyi lattiapituinen pitkä iltapuku, ja alla kommentti: "Kyllä olet. Hyvä tyttö."

Kolmessa muussa esitteessä oli kuva paljastavammasta mekosta, ja alla luki: "Ei, et ole menossa."

Kyseessä ei ollut ensimmäinen kerta

Twitterissä etenkin "hyvä tyttö" -ilmaus herätti kritiikkiä ja se koettiin erityisen seksistiseksi. 15-vuotias oppilas Neha Sohoni kertoi, mitä ajatuksia ohjeistus herätti koulun oppilaissa:

- Meille ohjeistus kertoi sen, että paljaan pinnan näyttäminen tekee meidät automaattisesti huonommiksi. Tuo ajatus tuntui äärettömän misogynistiseltä, Sohoni toteaa.

Sohonin mukaan koulu on kommentoinut tyttöjen pukeutumista aiemminkin, ja prom-ohjeet olivat heille viimeinen pisara. Kun kuvat levisivät netissä, koulu sai paljon kritiikkiä osakseen ja poisti kuvat käytäviltä. Koulun rehtori pyysi myös anteeksi oppilailtaan ja pahoitteli ohjeiden asettelua.

Katso kuva raivoa herättäneistä ohjeista alta. Jos kuva ei näy, löydät sen täältä.

Lue myös: Poika vei tanssiaisiin oman äitinsä - syy liikuttaa

Lähde: The New York Times

Kilpailut

Uusimmat