Suihinotto ja paljasta pintaa - rietas muunnelma Viimeisestä ehtoollisesta kohautti Italiassa

15.04.2017 19:15 - Iiro Myllymäki / iiro.myllymaki@bauermedia.fi

Italialaisen baarin klubi-illan mainoksessa nähdään homoeroottinen muunnelma tunnetusta maalauksesta.

Leonardo da Vincin Viimeinen ehtoollinen on eittämättä yksi taidehistorian tunnetuimmista maalauksista. Maalausta on myös versioitu monella tapaa, ja nyt kohua on herättänyt italialaisen baarin maalausta versioiva mainos.

Alkuperäinen Viimeinen ehtoollinen Italian Milanossa (kuva: AOP)

Mainos jaettiin Caffè Verdi -baarin DiverCity-klubi-iltojen Facebook-sivulla. Seksuaalivähemmistöille suunnattua kiirastorstaina järjestettyä klubi-iltaa mainostettiin riettaalla mukaelmalla Viimeisestä ehtoollisesta. Piirretyssä mainoksessa Jeesus ja opetuslapset ovatkin vähäpukeisia ja lihaksikkaita miehiä, jotka nähdään avoimen seksuaalisessa kanssakäymisessä keskenään. Yksi mies antaa toiselle suuseksiä ja yksi mies nähdään takamus paljaana.

Kuva on herättänyt kritiikkiä paitsi sosiaalisessa mediassa, myös poliittisemmassa kommentoinnissa.

- Tapahtuman järjestäjät eivät ole jumalanpilkkaajia eivätkä ”vaihtoehtoisuuden” edustajia, vaan ainoastaan tyylitajuttomia ja epäkunnioittavia, sanoi Forza Italia -puolueen jäsen Fabio Mammone.

Tapahtuman järjestäjä puolustautuu

Kommentointi on ollut kiivasta Facebook-kuvan kommenttikentässä. Attitude-sivuston mukaan kommenteissa kauhistellaan muun muassa, että kuvassa Jeesus yhdistetään ”alhaiseen” käytökseen, ja mainoksen julkaisijalta vaaditaan anteeksipyyntöä.

Yksi DiverCity-tapahtuman järjestäjistä, Emanuele Avagliano, kirjoitti Facebookissa puolustuspuheenvuoron kohauttaneelle kuvalle.

”Me osoitamme voimakkaasti ja omistautuneesti vapauttamme elää ja nauttia elämästämme siten, miten parhaaksi koemme”, Avagliano kirjoittaa.

Lue myös: Katy Perry muistelee nuoruuttaan: "Rukoilin homoja vastaan Jeesus-leireillä"

Lähde: Attitude

Kilpailut

Uusimmat