Kuva: Fotolia / Facebook

Timmi opiskelijakaunotar poistettiin väkisin kuntosalilta - pisti hanttiin viimeiseen asti

26.04.2017 16:15 - Senni Loikala

Jälkikäteen kuntosali perusteli toimintaansa vedoten hygieniasyihin, mutta itse tilanteessa vaatimusta perusteltiin vain treenaajan liian niukalla asulla.

Amerikkalainen opiskelija Sarah Villafañe istui luennoilla pukeutuneena vatsan paljaaksi jättävään urheilutoppiin ja tiukkoihin treenitrikoisiin, eikä kukaan ihmetellyt hänen asuaan.

Kun Villafañe saapui samassa asussa koulunsa kuntosalille, ongelmat alkoivat. Työntekijä pyysi Villafañea vaihtamaan ylleen toisen paidan.

Pian Villafañe aloitteli treeniään juuri siinä asussa, jossa hän oli paikalle tullutkin. Hän kiehui sisältä työntekijän kehotuksen vuoksi. Tilanne kärjistyi nopeasti, sillä kuntosali ei jättänyt asiaa siihen.

Näin tilanne eteni

Kun tein vatsalihaksia salin takaosassa, toinen työntekijä tuli luokseni ja pyysi minua ”laittamaan paidan päälleni.” Vastasin tähän, että: ”Minulla on paita päälläni.” Hän totesi minulle, että: ”Ei tuo ole paita. Sinulla täytyy olla kokonainen paita”, mihin vastasin: “Miksi ajattelet, ettei tämä ole paita?” Tähän työntekijä sanoi, että: ”Asun täytyy olla peittävämpi. Jos sinulla on ongelma sen kanssa, voi esimiehemme tulla paikalle.” Nauroin vastaukseksi ja sanoi: ”Tuokaa hänet tänne, minulla ei ole ongelmaa sen kanssa.”

Paria minuuttia myöhemmin, kun olin jo jatkamassa treeniäni lattialla, esimies tuli paikalle. Hän sanoi: ”Minun tehtävänäni on saada sinut pukemaan paita päällesi.” Vastasin tähän taas nauraen, että: ”Minulla on paita päälläni.” Tähän hän totesi: ”Sinun täytyy pukea paita päällesi tai joudun pyytämään sinua poistumaan.” Vastasin siihen, että: ”Minulla on paita!”"

Lopulta Villafañe poistettiin kuntosalilta. Pian tämän jälkeen hän otti itsestään valokuvan treeniasussaan, jonka takia hän oli saanut lähtöpassit salilta. Villafañe julkaisi kuvansa ja kertoi tapahtumista Facebookissa, ja kyseinen päivitys lähti hetkessä leviämään.

Moni on ollut vaikuttunut naisen periksiantamattomasta tavasta pitää puoliaan tilanteessa, jossa hän koki saavansa asiatonta kohtelua.

Kuntosali

Villafañe muokkasi myöhemmin päivitystään ja kertoi, että jälkikäteen kuntosali oli perustellut hänen poistamistaan "hygieniasyillä." Häntä kuitenkin ihmetytti, mikseivät työntekijät olleet kertoneet tätä hänelle, vaan perustelivat pyyntöään vain paidan niukkuudella.

Täytyykö sinusta kuntosalilla käyttää vatsan peittävää yläosaa, vai pitäisikö vaatevalintojen sinusta olla täysin treenaajien itsensä päätettävissä?

Jos Facebook-upotus ei näy, pääset katsomaan päivityksen tästä.

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat