Kuva: Fotolia

Tutkijoiden hurja väite: Jokaisella ihmisellä kestää 12 sekuntia kakata!

27.04.2017 09:15 - Karoliina Kotala

Tutkijat ovat saaneet vähintäänkin hämmentävää tietoa kaikkien nisäkkäiden yhtäläisyydestä, jota voi olla hankala edes uskoa todeksi.

Tutkijoiden mukaan kaikilla nisäkkäillä, mukaan luettuna ihmisillä, kestää tarkalleen sama aika ulostaa. Olipa kyseessä sitten kuinka suuri tai pieni nisäkäs, laskivat tutkijat ulostamisen kestävän tarkalleen 12 sekuntia, näin myös ihmisillä. Samaten paine, jota ulostamiseen käytetään, oli tutkijoiden mukaan yhtä kova kaikilla nisäkkäillä. Aikaan tai paineeseen ei vaikuttanut esimerkiksi peräsuolen pituus, joka esimerkiksi elefantilla ja pienellä hiirellä vaihtelee melkoisesti.

Avainasemassa nopeassa ulostamisessa on lima, jonka tarkoitus on kuljettaa uloste nopeasti ulos suolesta. Nopeus on tärkeässä asemassa jo eloonjäämisenkin vuoksi; pitkään paikallaan kyykkivä eläin on helppo kohde pedoille ja ulosteen haju houkuttelee paikalle saalistajia.

Samaisessa tutkimuksessa selvitettiin myös 34 eri nisäkäslajin ulostetta ja ennen kaikkea sitä, miten kasvis- ja liharavinto vaikutti kakan kelluvuuteen. Vaikka uloste ja ennen kaikkea ulostaminen eivät välttämättä ole kiehtovimpia aiheita monille, kertovat tutkijat sen olevan äärimmäisen vähänymmärretty tutkimuskohde, johon olisi syytä perehtyä tarkemminkin.

Lue myös: Kelluuko kakkasi? 6 yllättävää asiaa, jotka wc-tuotoksesi sinusta paljastavat

Lähde: The Daily Mail

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat