Millainen sää vappuna oikeasti on? Pekka Pouta kertoo!

27.04.2017 09:45 - Senni Loikala

Kaikkien suomalaisten tuntema meteorologi Pekka Pouta kertoo vapun tämänhetkisen sääennusteen Radio Novan Aamussa.

Radio Novan Aamun Minna Kuukka ja Aki Linnanahde soittivat torstaina televisiosta tutulle meteorologille Pekka Poudalle ja kysyivät sääkarttojen konkarilta, millaiselta lähestyvän vapun sää näyttää.

Katso alta, millaista säätä Pouta povaa vapuksi sunnuntaille ja maanantaille.

Vappuaatto sunnuntai 30. huhtikuuta

Suuressa osassa Suomea vappuaattoa juhlitaan sateisessa ja koleassa säässä, mikäli Poudan ennusteet pitävät paikkansa.

- Sadealue, joka on nousemassa Etelä-Suomesta lauantaiksi, on viivästynyt. Tällä hetkellä näyttää siltä, että se tulee vasta lauantai-iltana ja etelässä sataa kaikista jatkuvimmin sunnuntain vastaisena yönä, Pouta aloittaa.

- Tämä sadealue onkin ikävännäköinen, jos miettii itse vappuaattoa. Sade kattaa iltapäivän ja illan aikana Etelä-Lapista Länsi-Suomeen ulottuvan vyöhykkeen ja tulee alas lumiräntäsateena. Etelärannikolla vappuaattona on noin viisi astetta ja sää tuntuu kolealta.

Vappupäivä maanantai 1. toukokuuta

Suomalaisten ei välttämättä tarvitse jättää sään takia väliin perinteistä vappupiknikkiä. Poudan mukaan on mahdollista, että sateet lakkaavat maanantaiksi suuressa osassa maata.

- Näyttäisi, että vappupäivänä sataisi enää käytännössä Lapissa ja etelämpänä on sitten poutaisempi päivä. Itse vappupäivänä voitaisiin etelässä päästä selvästi yli kymmenen asteen lämpötiloihin. Päivä on hieno tai kohtalainen myös maan keskiosissa, Pouta kertoo.

Meteorologi arvioi, että tämänhetkiset vapun sääennusteet pitävät paikkansa 50:n prosentin todennäköisyydellä. Yksi ikävä riski vappupäivän kannalta on kuitenkin olemassa:

- Jos lauantain sadealue samalla tavalla jatkaa viivästymistään, niin kyllähän sade on päällä etelässäkin vielä vappupäivänä.

Radio Nova pitää peukkuja, etteivät sateet viivästy ja että edes vappupäivää saataisiin juhlia hyvässä säässä!

Kuuntele Radio Novan Aamua arkisin kello 6-10. Seuraa Minna Kuukkaa ja Aki Linnanahdetta myös heidän ohjelmansa Facebook-sivulla. Pääset tykkäämään sivusta tästä.

Lue myös: Juopotteleva maanvaiva, ontuva seksipommi - vappunimesi paljastaa, mitä viikonloppu tuo tullessaan!

Lue myös: Kesän trendiviinin suosio räjähti Suomessa - sopii piknikille ja illanistujaisiin

Lue myös: Selviytymisopas kevätpiknikille - pakkaa mukaan oikeat varusteet

Kilpailut

Uusimmat