Kuva: Fotolia

Siniset, vihreät vai ruskeat - katso mitä silmiesi väri paljastaa terveydestäsi

04.05.2017 09:45 - Reija Saarinen / reija.saarinen@bauermedia.fi

Yllättävää kyllä, silmien värillä on yhteys myös kehon terveyteen.

Sanonnan mukaan silmät ovat sielun peili, mutta näyttää siltä, että ne ovat paljon muutakin. Independentin artikkelin mukaan silmien väri saattaa nimittäin paljastaa yllättävänkin paljon myös ihmisen terveydestä.

Esimerkiksi ruskeasilmäisillä on usein nopeammat refleksit kuin sinisilmäisillä. Sen sijaan vihreäsilmäinen on suuremmassa riskissä sairastua silmäsyöpiin.

Tutkijoiden mukaan silmien väristä voidaankin päätellä se, millainen todennäköisyys ihmisellä on saada erilaisia terveysongelmia. Alta voit katsastaa sen, mitä omat silmäsi kertovat.

Harmaat, vihreät tai siniset silmät

- On huomattu, että ihmiset, joilla on vaaleat tai siniset silmät, ovat herkempiä valolle, tutkija Ruth Williams kertoo lehdessä.

Hänen mukaansa se johtuu todennäköisesti valoa absorboivan pigmentin heikkoudesta. Valoarkuuden lisäksi vaaleasilmäisillä on suurempi todennäköisyys sairastua silmäsyöpään

- Tämä johtuu siitä, että vaaleissa silmissä on vähemmän pigmenttejä, jotka suojaavat silmiä UV-säteiltä. Vaaleasilmäisten kannattaakin käyttää kunnollisia aurinkolaseja.

Ruskeat silmät

Erään tutkimuksen mukaan ruskeasilmäisillä on vaaleasilmäisiä nopeammat reaktioajat. Tästä ei kuitenkaan voi vetää suuriakaan johtopäätöksiä siitä, että he olisivat esimerkiksi parempia tietyissä urheilulajeissa.

Lue myös: Suuret, pienet vai mantelinmuotoiset silmät? Katso minkälainen meikki sopii juuri sinulle

Lue myös: Minkä väriset silmät lapsesi saa? Yksinkertainen testi kertoo

Lähde: Independent

Kilpailut

Uusimmat