Kuva: Fotolia

Tunnistatko itsesi? Merkit siitä, että olet vanhempi, mutta et viisaampi

04.05.2017 22:45 - Reija Saarinen / reija.saarinen@bauermedia.fi

Ikä ei aina tuo mukanaan viisautta.

Ikä ei ole vain numeroita. Se on myös asia, joka vaikuttaa elämäämme yllättävänkin paljon. Se tekee meistä toivottavasti viisaampia ja tunnollisempia.

Mutta mitä jos ikä ei olekaan tuonut mukanaan sitä odotettua viisautta? Thought Catalog julkaisi sivuillaan muutaman merkin, joista voi päätellä sen, että vielä on kasvettavaa, ainakin henkisellä puolella.

1. Tunnet olosi epämukavaksi, kun olet yksin

Aikuiseksi kasvaminen pitää sisällään monenlaisia tunteita, kuten itsensä hyväksymisen ja menneestä irti päästämisen. Siihen kuuluu myös se, että nauttii omasta seurastaan. Saattaa olla, että yhä edelleen tunnet olosi epämukavaksi omassa seurassasi, ja se johtuu täysin siitä, että et ole selvittänyt vielä sitä, kuka todella olet.

2. Otat kaiken henkilökohtaisesti

Yksi suuri merkki, joka kertoo siitä, että aikuisuus ei ole vielä saavutettu, on se että kuvittelee kaiken olevan henkilökohtaista. Kritiikki ja neuvot ovat asioita, joista kannattaa ottaa opiksi. Ne kun kohdistuvat esimerkiksi työhön, eivät persoonaan.

3. Stressi hallitsee elämääsi

Jos stressi on olennainen osa elämääsi, etkä silti tee sille mitään, ei ikä ole tehnyt vielä tehtäväänsä. Kypsä ihminen osaa muuttaa elintapojaan ja pyrkii muuttamaan elämäänsä sellaiseksi, että olo on hyvä.

4. Kulutat asioihin, joita et tarvitse

Onko sinulla tapana ostella kalliita kenkiä, jotka eivät sovi tai mekkoja, joita aiot pitää vain kerran? Jos vastasit kyllä, on vielä ehkä kasvunpaikka. Kun ikää karttuu ja tietoisuus elämästä kasvaa, huomaakin yllättäen, että ostoksiaan harkitsee yhä tarkemmin.

5. Hankit krapulan, vaikka et kestä sitä

Nuorena krapulaa kestää huomattavasti paremmin kuin vanhempana. Iän myötä krapulansietokyky heikkenee ja samalla pitäisi vähentyä bileiden määrä. Aikuisena kun ymmärtää, että muutama lasi viiniä illassa on ihan riittävästi.

6. Sinulla ei ole säästöjä

Onko tili aina tyhjä ennen palkkapäivää? Jos vastasit kyllä, et ole vielä saavuttanut täyttä aikuisuutta. Oman rahankäytön sääteleminen on tärkeä osa aikuisuutta ja auttaa elämänhallinnassa runsaasti.

Kun ikää karttuu, muuttuu elämä monellakin tapaa. Muun muassa villasukista tulee yllättäen maailman parhas lahja ja perjantai-iltana oma sohva houkuttaa bileitä enemmän. Oletko sinä kenties vanha, vaikka muuta kuvittelet? Sen voit selvittää täältä.

Lue myös: Pitkän iän salaisuus selvitettiin - yllätyitkö?

Lähde: Thought Catalog

Kilpailut

Uusimmat