Kuva: Astrid Lindroos.

Miss Gay Finland -finalistit on valittu - katso

05.06.2017 08:15 - Rea Tallgren / rea.tallgren@bauermedia.fi

Kahdeksan naista kamppailee tittelistä myöhemmin tässä kuussa järjestettävässä finaalissa.

Satavuotisen Suomen sateenkaarineito valitaan Pride-viikolla 28.6.17 Helsingissä. Hänet valitsee raati, johon kuuluu muun muassa Paula Vesala. Voittaja pääsee tekemään seuraavan vuoden ajan yhteistyötä ihmisoikeusjärjestö Setan kanssa yhdenvertaisuuden edistämiseksi. 

"Voittajan on tarkoitus olla hyvän tahdon lähettiläs ja esikuva suomalaisille seksuaali- ja sukupuolivähemmistöille", kerrotaan kilpailun tiedotteessa. 

Kahdeksan finalistia on nyt valittu. Heidän kuvansa ja esittelynsä voit katsoa alta. 

1. Adéle, 20, on kaikille rakkautta ja hyviä asioita toivova manselainen nuori, josta löytyy myös naisellisuutta ulkonäöstään huolimatta. Adéle valmistuu lähihoitajaksi vaikka pienenä hän olisi halunnut, että hänestä tulisi Robin Hood. Vapaa-ajallaan hän piirtää, valokuvaa, frisbeegolfaa ja seikkailee ystäviensä kanssa. Adélelle on helppo puhua ja hän rakastaa tutustua uusiin ihmisiin. Hän haluaa edistää seksuaalivähemmistöjen oikeuksia ja auttaa kaikkia uskaltamaan olla oma itsensä.

(kuva: Astrid Lindroos.)

2. Iiris, 20, on pohojalaanen häjyhomo, jossa tyypillinen eteläpohjalainen ylpeys ja tyypillinen Gay Pride yhdistyvät pysäyttämättömäksi voimaksi. Hän taiteilee, esiintyy, syö hyvin ja bloggaa ja luonnollisesti parantaa maailmaa jo ihan olemassaolollaan. Iiris pyrkii elämään nimensä mukaisesti – ensimmäinen nimi tarkoittaa sateenkaarta ja toinen suojelijaa, nomen est omen – ja hän haluaa aktivoida syrjäisempien seutujen seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjä, jotta yhteisö olisi helpommin tavoitettavissa.

(kuva: Astrid Lindroos.)

3. Erika, 24, on paljasjalkainen oululainen transnainen. Hän pyörittää puolisonsa kanssa nettisarjakuvaa, joka lisää tietoutta transihmisistä. Erika on ollut mukana Oulun Setan toiminnassa kokemuspuhujana. Hän pyrkii omilla sanoilla ja teoilla auttamaan muita ja parantamaan maailmaa pala kerrallaan. Vapaa-ajallaan hän joogaa, kalastaa sekä kulkee luonnossa. Luonteeltaan Erika on ujo mutta päättäväinen ja periksiantamaton. Hänen haaveenaan on nähdä Suomi, jossa kaikilla sateenkaarevilla on hyvä olla.

(kuva: Astrid Lindroos.)

4. Marjo, 27, on empaattinen ja energinen "jokapaikan höylä", joka harrastaa tankotanssia. Hän on viittomakielen tulkki sekä lähes valmis sairaanhoitaja. Tulevaisuudessa Marjo haluaa vaikuttaa kehitysvammaisiin, nuoriin ja mielenterveystyöhön. Nyt hän työskentelee kehitysvammaisten parissa. Hänelle on tärkeää, että hän saa tehdä jollekin ihmiselle paremman päivän. Marjo haluaa olla esimerkkinä muille, että jokainen saa olla sellainen kuin on. Marjo on hyvä juuri sellaisena kuin on, niin olet myös sinä!

(kuva: Astrid Lindroos.)

5. Elina, 25, on muuttanut reilu vuosi sitten Joensuusta Espooseen. Hän opiskelee sosionomiksi ja toivoo tulevaisuudessa työskentelevänsä nuorten parissa. Luonteeltaan Elina on positiivinen ja huumorintajuinen kaikkien kaveri. Hän tutustuu mielellään uusiin ihmisiin ja lähti mukaan kisaan uusia kokemuksia saadakseen. Elinan sydäntä lähellä on musiikki, jonka lisäksi hän harrastaa lenkkeilyä ja geokätköilyä. Sitä hän suositteleekin kokeilemaan. Elina haluaa kannustaa kaikkia olemaan rohkeasti juuri sellaisia kuin on.

(kuva: Astrid Lindroos.)

6. Noora, 24, on töissä seurakunnan kerhotätinä ja pyhäkouluopettajana. Jos hän olisi muumihahmo, hän olisi muumimamma. Vapaa-aikansa Noora viettää Lahden Setassa ja Malkuksessa, joiden hallituksissa hän on mukana. Noora toimii myös molemmissa yhdistyksissä ryhmänvetäjänä. Hän on helposti lähestyttävä ja hyvä kuuntelemaan. Nooralle on tärkeää, että lähellä olevat ihmiset voivat hyvin. Hän haluaa toimia sillanrakentajana niiden välillä, joiden ajatusmaailmat ovat kaukana toisistaan. Jokaiselle on tilaa sateenkaaren alla.

(kuva: Astrid Lindroos.)

7. Jessica, 27, on Euroopan ainoa showpainija, joka on transsukupuolinen nainen. Hän takoo sateenkaaren ilosanomaa vastustajiensa kalloon ympäri maailmaa. Jessica on Setan kouluttaja ja välillä hän ohjaaja Transtukipisteen nuortenryhmää. Hänen tarkoituksenaan on saada positiivista näkyvyyttä hlbtiq-ihmisille ja toimia glitterisenä jäänmurtajana asian puolesta. Jos Jessica pystyy auttamaan edes yhtä ihmistä, joka on hukassa seksuaali- tai sukupuoli-identiteettinsä kanssa, niin hän kokee olevansa onnistunut.

(kuva: Astrid Lindroos.)

8. Emmi, 22, on sateenkaareva ihmisolento, joka ei ota elämää turhan vakavasti. Tällä hetkellä hän sijaistaa välillä päiväkodissa. Lasten kanssa oleminen on Emmille samalla tavalla arjen huolista vapautumista kuin jollekin joogaaminen, aamulenkki tai viinilasillinen. Vapaa-ajallaan hän tanssii ja teatteriharrastus on hänelle elämäntapa. Luonteeltaan Emmi on hieman hullu mutta huumorintajuinen ja ystävällinen. Hän tykkää ottaa vastaan uusia haasteita ja kokeilla uusia asioita. Emmi uskoo, että elämä alkaa mukavuusalueen ulkopuolelta.

(kuva: Astrid Lindroos.)

Lue lisää aiheesta Miss Gay Finlandin kotisivulta

Lue myös: Maailman komein homo on valittu - katso kuvat

Kilpailut

Uusimmat