Kuva: Fotolia

29 uskomusta onnesta ja epäonnesta - näihin suomalaiset uskovat

19.06.2017 11:55 - Katja Nygård / katja.nygard@bauermedia.fi

Unessa nähdyt voittonumerot, onnekkaat pelihousut ja sateenvarjon avaaminen sisällä. Muun muassa näiden asioiden suomalaiset uskovat tuottavan onnea – tai epäonnea.

1. Jos sakset putoavat lattialle, niiden päälle on astuttava ennen kuin nostaa ne ylös. Muuten kohtaa huono onni.

2. Laukkua ei saa laskea lattialle, siitä seuraa köyhyys.

3. Jos radiosta tulee aamulla jokin lempibiiseistäni, niin päivästä tulee hyvä.

4. Jos kokeilee toisen vihkisormusta, ei pääse itse naimisiin. Olen kokeillut ja tässä sitä elellään sinkkuna.

5. Kävellessä kaverin kanssa kaupungilla molempien täytyy kiertää esteet aina samalta puolelta. Jos molemmat menevät eri puolilta estettä, tulee riitaa.

6. Jos haluaa saavuttaa jotain todella paljon, sitä ei kannata sanoa ääneen. Jos näin tekee, toivomus ei toteudu.

7. Jos aamukahvin kanssa pelattu mahjong-peli sujuu huonosti, tulee koko päivästä huono. Jos peli menee läpi, koko päivä on helppo.

8. Nuorena piti aina sylkäistä onkimatoon, kun sen oli laittanut koukkuun. Se tuotti kalaonnea.

9. Jos lintu lentää päin ikkunaa ja kuolee, tulee lähiaikoina tieto jonkun läheisen ihmisen poismenosta.

10. Monille 13. päivä on epäonnenpäivä, mutta meillä se on kääntynyt onneksi. Virallistimme seurustelumme perjantaina 13. päivä. Esikoisemme lapsivesipunktio tehtiin 13. päivä ja iloksemme saimme huojentavia uutisia. Meidät vihittiin maistraatissa perjantaina 13., jännästi ei ollut muita vihkivarauksia. Avioliittomme siunattiin muutama vuosi myöhemmin 13. päivä. Tammikuussa teimme talokaupat, ja kuinka ollakaan ensimmäinen mahdollinen kaupantekopäivä oli perjantai 13. päivä.

11. Juniorina salibandyä pelatessani en antanut pelien välissä pestä pelisortsejani, ettei onni  vain häviäisi. Lopulta housut alkoivat käydä pieniksi, mutta uusiakaan ei voinut ostaa.

12. Vasen jalka pitää laittaa aina ensimmäisenä housunlahkeeseen ja kenkään, muuten tapahtuu jotain pahaa tai päivä on muuten vain pilalla.

13. Kun näkee kellossa samat tunnit ja minuutit, kuten 13:13 tai 20:20, saa toivoa. En tiedä, toimiiko kikka, mutta en uskalla ottaa sitä riskiä, että jättäisin toivomatta.

14. Leipää ei saa säilyttää pöydällä väärinpäin, eli etiketti alaspäin, koska se tuottaa huonoa onnea.

15. Jos tentin, työhaastattelun tai pääsykokeiden jälkeen on olo, että kaikki meni hyvin, niin ei varmasti saa työ- tai opiskelupaikkaa.

16. Sateenvarjon avaaminen sisätiloissa aiheuttaa huonoa onnea. Tein kerran niin ja heti sen jälkeen autoon mennessäni pamautin pääni todella kovaa auton oveen. Mustelmahan siitä tuli!

17. Teatterinharrastajilla on monia uskomuksia: harjoituksissa ei saa taputtaa ja jos käsikirjoitus putoaa lattialle, niin sitä täytyy suudella.

18. Kahvia ei saa kaataa lisää "vanhan" kahvin päälle tai saa vihamiehiä.

19. Inhoan hämähäkkejä yli kaiken, mutta en voi tappaa niitä, koska se tietää huonoa onnea tai läheisen kuolemaa. Niinpä joudun kuljettamaan ällötykset ulos, vaikka kuinka pelottaisi.

20. Jos kakkupala kaatuu lautaselle laitettaessa, ei pääse naimisiin.

21. Lentopalloa pelatessa palloa on pomputettava aina neljä kertaa ennen aloitussyöttöä. Muuten ottelu hävitään.

22. Kun kävelee Turussa Onnenhevosen (veistos) ohi, pitää sitä koskettaa. Kosketus tuo onnea ja koskematta jättäminen epäonnea.

23. Olen jo vuosia raaputtanut kaikki raha-arvat aina pienimmällä mahdollisella, yleensä 5 sentin kolikolla. Uskon, että näin tulee isompi voitto.

24. Jos haukottelee suu auki, niin paha henki pääsee sisään. 

25. Lattialle tippuva lusikka tietää häitä.

26. Kesällä ensimmäisenä pistävän hyttysen pitää antaa imeä rauhassa. Se tietää hyvää kesää.

27. Suojatietä ylittäessä pitää päästä sen toiselle puolelle ennen kuin jalankulkijoiden liikennevalo muuttuu punaiseksi. Muuten kohtaa suuren epäonnen ja murheen.

28. Olen kerran nähnyt unessa voittonumerot ja nyt olen uskollisesti pelannut parin vuoden ajan pelkästään niillä. Eipä ole vielä osuneet, mutta en pysty jättämään viikkoakaan väliin, nyt kun tiedän ne "oikeat" onnennumerot.

29. Setelirahat tulee pitää rahapussissa oikein päin, eli pystyssä oleva metallinen hologrammi tulee olla oikealla. Setelit pitää myös asetella lompakkoon pienimmästä suurimpaan. Näin lompakko ei pääse köyhtymään.

Uskomukset on kerätty Radio Novan ja Veikkauksen Kaikki tai ei mitään -yhteistyössä tehdystä kyselystä.

Kilpailut

Uusimmat