Aki Linnanahde tylytti Simon Eloa: "Uhriutumisenne on oksettavaa"

19.06.2017 17:40 - Rea Haverinen - Luettu 4 892 kertaa

Simon Elo laitettiin kovaan tenttiin Radio Novan Aamussa.

Viime viikolla Suomessa oli historiallisesti poikkeuksellinen päivä politiikan saralla, kun kaksikymmentä perussuomalaista erosi puolueestaan. Päätöksen taustalla oli Jussi Halla-ahon valinta Perussuomalaisten puheenjohtajaksi.

Kaksikymmentä eronnutta kansanedustajaa perusti Uusi vaihtoehto -ryhmän, jonka eduskuntaryhmän puheenjohtajaksi valittiin kolmekymppinen Simon Elo. Tunteellisessa eropuheessaan Elo muun muassa kertoi ymmärtävänsä asettavansa itsensä ja perheensä vihapuheriskin alle tuoreella päätöksellään. Samasta asiasta hän kertoi kollegoidensa olevan huolissaan. 

Vihapuheesta halusi keskustella myös Radio Novan Aamujen Aki Linnanahde Elon saavuttua hänen ja Minna Kuukan vieraaksi tänään. 

- Tämä teidän uhriutuminen on oksettavaa. Te nyt kaikki jauhatte kaikki vuoronperään blogeissanne, kuinka teille tulee vihapuhetta. Vihapuhe on väärin, se on väärin vasemmalta, se on väärin oikealta, ihan sama miltä poliittiselta kartalta katsoo, niin vihapuhe ja tappouhkaukset, ne ovat tietenkin täysin asiattomia.

- Mutta mielestäni on todella falskia, ette te, jotka olette olleet näitä vihapuhujia hyväksymässä, niiden avulla nostaneet perussuomalaiset isoksi puolukseeksi, on tullut ministerinsalkkua, mainetta ja mammonaa. Niin nyt te uhriudutte, kun te saatte vihapuhetta. Ymmärrätkö, kuinka moni tuolla oikeasti saa vihapuhetta - ja nimenomaan te olette olleet sitä hyväksymässä? Linnanahde tykitti.

Elon mukaan hän ei hyväksy vihapuhetta.

- En koe, että olen ollut hyväksymässä, jo edellisessä viiteryhmässä olen vihapuheen aina tuominnut, enkä ole sellaiseen itse syyllistynyt. Ne, jotka ovat sellaiseen syyllistyneet ovat saaneet mahdollisesti oikeuden tuomion tai edellisessä viiteryhmässä sitten niin sanotusti harjausta. 

Elo silti myöntää, että asiassa on hänellä myös peiliinkatsomisen paikka. 

- Kyllähän itseään pitää katsoa peiliin, että onko ollut jotain sellaista, mitä minä olen tehnyt väärin tai katsonut sormien läpi. Todennäköisesti. Itse kukin ymmärtää, että kun politiikassa on, niin yhtänäisyyttä aika pitkälle halutaan korostaa, ja olenko sitten korostanut yhtenäisyyttä liian pitkälle siihen asti, kunnes tämän ratkaisun teimme. Kyllä minunkin pitää katsoa peiliin. En ole täydellinen ihminen, eikä kukaan meistä ole. Tämä on ihan ymmärrettävä syytös, ja voin vaan sanoa, että nyt on minullakin peiliinkatsomisen ja pohdinnan paikka.

Kuuntele Simon Elon haastattelu kokonaisuudessaan yläpuolelta.  

Aki Linnanahde ja Minna Kuukka Radio Novassa arkisin klo 6-10. Seuraa heitä Radio Novan Aamun Facebook-sivulla, jonka löydät täältä.

Arvostele artikkeli

Kuuntele ohjelmia ja lempikanavaa puhelimellasi

RadioPlay tarjoaa mielenkiintoisia sisältöjä kuunneltavaksi silloin kuin sinä haluat.

Lataa puhelimeesi RadioPlay -sovellus!

Lataa App Storesta Lataa Sovellus Google Play:stä

Uusimmat