Kuva: Fotolia

Onko lähipiirissäsi narsisti? Tarkkaile näitä tuntomerkkejä!

22.06.2017 10:15 - Katariina Auvinen

Narsisti myrkyttää lähipiirinsä elämää haluamalla olla itse koko ajan keskipisteenä.

Narsistisessa ihmisessä korostuu itsekeskeisyys, käsitys omasta tärkeydestä ja toisten alistaminen. Jos tällainen ihminen löytyy lähipiiristä, hän yleensä myrkyttää ystävyyssuhteitaan hiljalleen ja on hyvin raskas myös henkisesti muille ihmisille. 

Health-julkaisu on listannut tuntomerkkejä, jotka saattavat paljastaa narsistisen ihmisen. Julkaisun mukaan tällainen ihminen tykkää olla huomion keskipisteenä. Narsisti saattaa ryhmäkeskusteluissa dominoida keskustelua haluamaansa suuntaan ja olla äänessä koko ajan. 

Hän antaa neuvoja mielellään, myös silloin kun et niitä toivoisi. Narsistit kokevat tietävänsä aina enemmän olipa se sitten vanhemmuuden saloista tai parhaista Portugalin ravintoloista. Tällainen ihminen on myös kärsimätön. Jos et vastaa hänen viestiinsä heti, eivät seuraavat viestit ole kovinkaan kaunista luettavaa. 

Narsisti on myös säälimätön ajaessaan omaa etuaan. Tällainen ihminen ei ajattele muuta kuin omaa etuaan, joten hän väistämättäkin loukkaa ympärillä oleviaan. Hän osaa toisaalta olla todella mairitteleva, joten ensivaikutelma todellakin hämää. 

Julkaisun mukaan narsisti pystyy helposti vierittämään syyn toisten niskoille. Hän ei ole ikinä tehnyt virheitä, mutta kaikki muut tekevät. Suomessa narsistisesta persoonallisuushäiriöstä väitetään kärsivän noin prosentti ihmisistä.

Lue myös: Deittailetko tietämättäsi narsistia? 5 merkkiä eivät jätä arvailun varaa

 Lähde: Health

Kilpailut

Uusimmat