Kuva: Facebook

Ruotsalainen turisti on Turun sankari - asetti ventovieraan naisen oman terveytensä edelle

18.08.2017 22:25 - Mikko Räsänen

Tukholmalainen Hassan Zubier keskittyi aittamaan puukotuksen uhria, vaikka puukottaja oli tulossa hänen kimppuunsa.

Turussa tapahtunyt puukkohyökkäys on järkyttänyt koko Suomea. Kaksi ihmistä kuoli ja useita loukkaantui, kun ulkomaalaistaustainen mies hyökkäsi veitsen kanssa ilmeisen sattumanvaraisesti valitsemiensa ihmisten kimppuun Turun keskustassa.

Järkyttävän tragedian sankariksi näyttää nousevan Tukholmalainen turisti Hassan Zubier. Hän oli tyttöystävänsä kanssa Turussa, kun hän näki vähän matkan päässä puukottajan hyökkäävän ensimmäisen uhrinsa kimppuun. Hän syöksyi puukottajan kimppuun ja onnistui ajamaan tämän pois naisen luota. Sen jälkeen hän yritti auttaa vakavasti loukkaantunutta naista tyrehdyttämällä tämän runsaan verenvuodon. Puukottaja kuitenkin kääntyi takaisin. Zubier olisi voinut paeta, mutta silloin hän olisi joutunut irroittamaan otteensa naisen haavasta ja jättämään hänet vuotamaan verta. Muut pakenivat, mutta Zubier piti otteensa naisesta, vaikka puukottaja hyökkäsi hänen kimppuunsa ja löi häntä puukolla olkapäähän.

Zubierin sankariteon koko kuva paljastui tänään, kun toinen silminnäkijä kirjoitti siitä sosiaaliseen mediaan:

Zubierin yritys pelastaa nainen ei onnistunut, vaan nainen kuoli hänen käsivarsilleen. Zubier itse sai puukoniskut kaulaan, olkapäähän ja rintaan ja häntä hoidetaan nyt sairaalassa.

Lähteet: Facebook, Expressen

Lue myös: Silminnäkijä Turussa: Ulkomaalaiset jahtasivat puukottajaa, suomalaiset kaivoivat älypuhelimiaan

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat