Kuva: Fotolia

Salakavala Apple-huijaus leviää: Miljoonat käyttäjät vaarassa menettää rahansa!

16.10.2017 14:45 - Senja Rapila

Uuden huijausmenetelmän avulla hakkerit pääsevät käsiksi ihmisten luottokorttien tietoihin, minkä avulla he voivat tyhjentää tilin alta aikayksikön.

Unilad-sivusto uutisoi Apple-huijauksista, jotka liikkuvat iOS-sovellusten varjolla. Kerrotaan, että "valesovellukset" voivat luovat pop-up ikkunoita sovellusten sisällä, joissa käyttäjän tulee kirjautua sisään omilla Apple ID -tunnuksillaan.

Asiantuntija Felix Krause on varoittanut, että todellisuudessa realistiselta näyttävä kirjautumisikkuna ei vie sinua sovellukseen, vaikka siihen laittaisikin oman tilinsä salasanan, vaan tallettaa kirjautumistiedot huijareille. Näin hakkerit pääsevät käsiksi esimerkiksi luottokortin tietoihin, mikäli se on liitetty Apple ID -tunnuksiin.

"iOS pyytää käyttäjiltään iTunes-tilin salasanaa monien syiden vuoksi, suurimmat syyt ovat uudet iOS-päivitykset tai sovellukset, jotka vaativat päivitystä. Tämän seurauksena käyttäjät on totutettu syöttämään Apple ID -tilinsä salasana aina kun iOS pyytää tekemään niin.

Nämä popup-ikkunat eivät kuitenkaan näy pelkästään lukitulla näytöllä tai kotinäytössä, mutta myös sekalaisten sovellusten sisällä, esimerkiksi kun he haluavat pääsyn iCloud-tilillesi, GameCenter-tilillesi tai InApp-ostoihin.

Mikä tahansa sovellus voi helposti käyttää tätä hyväkseen, näyttämällä vain ikkunaa, joka näyttää täysin samalta kuin virallinen salasanan pyytämiskaavake."

(kuva: Felix Krause)

Krause suosittelee, että jokainen Apple-käyttäjä asettaisi kaksiosaisen tunnistuksen kaikkiin Apple-sisäänkirjautumisiin, joka auttaa erottamaan huijaukset oikeista pyynnöistä.

Lähde: Unilad

Lue myös: Eminem hyökkäsi rajusti Yhdysvaltojen presidenttiä vastaan: "Kansliassa on itsemurhapommittaja"

Lue myös: Tuhannet suomalaiset vaarassa menettää rahansa: Varo salakavalaa sähköpostihuijausta!

Kilpailut

Uusimmat