Kuva: Fotolia

Tuhannet suomalaiset vaarassa menettää rahansa: Varo salakavalaa sähköpostihuijausta!

26.09.2017 12:35 - Senja Rapila

Tuore sähköpostihuijaus liikkuu veronpalautusten varjolla.

Tuore sähköpostihuijaus saattaa aiheuttaa monille harmaita hiuksia, varsinkin jos näin joulua lähestyessä on rahasta pulaa. Huijausviestissä nimittäin tarjotaan joulukuun alussa maksettavia veronpalautuksia maksettavaksi jo ennakkoon.

Huijausviesti on tullut sähköpostiosoitteesta skatt@replay.com. Lukijan lähettämässä sähköpostissa kerrotaan, että sähköpostin vastaanottajalle on tullut veronpalautusta yhteensä 244,79 euroa, ja että vastaanottaja pääsee lunastamaan veronpalautukset ennakkoon annetun linkin takaa.

"Hyvä veronmaksaja, Kun viimeinen vuotuinen laskelmat niiden vero- toiminnan olemme päättäneet, että olet oikeutettu saamaan veronpalautus € 244,79.

Täytä veronpalautuksen pyynnön ja antaa meille 6-9 päivää ja käsitellä sitä. Palautus voi viivästyä monesta syystä. Esimerkiksi. Lähettämällä virheellinen kirjaa tai soveltamalla määräajan jälkeen. Voit käyttää veronpalautuksen, klikkaa seuraavaa linkkiä."

Jo kirjoitusvirheistä päätellen voi huomata, että kyseessä on huijausviesti.

Voit katsoa kuvan sähköpostista alapuolelta.

Joten mikäli saat tällaisen viestin, älä klikkaa liitteenä olevaa linkkiä. Kyseessä on huijaus, etkä tule saamaan rahojasi takaisin, mikäli syötät omia henkilökohtaisia pankkitietojasi huijaussivustolle.

Verohallinto on huomioinut asian myös omilla nettisivuillaan.

"Verohallinto ei koskaan pyydä tilinumeroita, luottokorttien numeroita tai kirjautumista verkkopankkiin sähköpostilla tai tekstiviestillä. Asiakkaiden kannattaa tuhota viesti avaamatta sitä.

Jos asiakas on antanut luottokorttitietonsa huijaussivustolla, kortti kannattaa kuolettaa välittömästi. Luottokorttitiedot voi kuolettaa soittamalla numeroon 020 333."

Viime vuonna samoihin aikoihin Vero.fi:n nimellä lähti myös leviämään samanlainen huijausviesti, johon tuhannet suomalaiset olivat haksahtaa. Pääset katsomaan viime vuoden huijausviestin täältä.

Lue myös: Snapchat-huijari jahtaa nuoria suomalaistyttöjä - esiintyy huippukuvaajana, pyytää valokuvia

Lue myös: Karmiva ilmiö Facebookissa yleistyy: Ystäväpyyntöjä kuolleilta!

Lue myös: IS: Varo hämäräsoittoja! Huijauspuheluita tulee nyt myös suomalaisista puhelinnumeroista

Kilpailut

Uusimmat