Kuva: Fotolia

Mies kohosi ilmapallojen avulla yli 2000 metriin: "Se oli kammottavaa ja hienoa"

26.10.2017 15:15 - Katariina Auvinen

Tom Morgan lensi ilmapallojen avulla yli kaksi tuntia.

Brittiläisen Tom Morganin viimeisin tempaus muistutti enemmän elokuvaa, kuin normaalia elämää. Morgan päätti matkustaa Botswanaan, Afrikkaan, katsomaan maata hieman eri näkökulmasta kuin yleensä. Hän halusi kokeilla, pystyykö lukemattomien heliumilla täytettyjen ilmapallojen avulla lentämään. 

- Botswanassa maasto oli juuri oikeanlaista. Siellä oli paljon avointa maastoa, eikä meriä tai vuoria lähellä, jonka vuoksi emme laskeutuisi mereen ja kuolisi, Morgan kertoi CBS News -julkaisulle. 

Morganilla oli mukanaan tiimi, jotka auttoivat valmisteluissa. Muutaman viikon aikana heille tuli lukuisia epäonnistumisia. Morganin tarkoituksena oli sitoa itsensä retkituoliin, jonka päässä olisi ilmapalloja. 

Vihdoin Morgan tiiminsä kanssa sai onnistuneen yrityksen. Lopulta ilmapallot kohosivat 2529 metriin ja mies lensi yli kaksi tuntia sekä 24 kilometriä.

- Kokemus oli samaan aikaan kammottava sekä hieno. Oli omituista kuvitella, että keikut yläilmoissa halvan retkituolin ja ilmapallojen avulla, hän kommentoi. 

Morgan myönsi, että pallojen pitäminen ehjänä oli oma lukunsa. Se vaati juuri oikeanlaisen sään. Ilmassa mies päästi hiljalleen palloja irti, jotta hän laskeutuisi turvallisesti maan pinnalle. 

Lue myös: Nainen tekee käsittämättömiä iltapukuja ilmapalloista - katso ja vaikutu

Lähde: CBS News

Kilpailut

Uusimmat