Kuva: Fotolia

Kumppanin haisevimpia pieruja kannattaa haistella - yllättäviä terveysvaikutuksia

27.10.2017 18:45 - Senja Rapila

Asiantuntijoiden mukaan mädän kananmunan hajuisilla pieruilla voi ennaltaehkäistä muun muassa syöpää ja dementiaa.

Kerroimme aiemmin, että oman kumppaninsa edessä kannattaa piereskellä, nimittäin se vahvistaa suhdetta huomattavasti. Nyt on uutisoitu, että oman kumppanin pierujen haisteleminen voi olla jopa hyväksi terveydelle.

Medicinal Chemistry Communications -sivustolla julkaistussa tutkimuksessa tutkittiin kaasun vetysulfidia, jota ihmiset tuottavat pienissä määrin, ja sen mahdollisia terveysvaikutuksia.

- Vaikka vetysulfidi tunnetaan mädän kananmunan hajuisena pieruna, se tuotetaan luonnollisesti kropassa, ja se voi tosissaan olla terveydenhuollon sankari, tutkimukseen osallistunut lääkäri Mark Wood kertoo. 

Vaikka huomattiin, että vetysulfidi on haitallista suurissa määrin haisteltuna, solualtistaminen pienille määrille kaasuja voi ennaltaehkäistä mitokondriaalisia vaurioita, joilla on monia terveydellisiä seurauksia.

Yllättävästi pieruissa esiintyvä kaasu voi tutkimuksen mukaan ennaltaehkäistä monia vaarallisia sairauksia, kuten syöpää, aivoinfarktia ja sydänkohtauksia. Tutkijoiden mukaan sen on myös todistettu ennaltaehkäisevän nivelreumaa ja dementiaa vanhemmalla iällä.

Eli tämän tutkimuksen perusteella olisikin terveellistä, että omia tai kumppanin pieruja haistelisi aina silloin tällöin pienissä määrin, jotta saa ennaltaehkäistyä erilaisia sairauksia.

Lähde: Unilad, University of Exeter

Lue myös: Keskimääräinen peniskoko selvitettiin - yllättääkö?

Lue myös: Lääkäri varoittaa naisia uudesta seksitrendistä: "Voi tehdä vahinkoa"

Kilpailut

Uusimmat