Kuva: Fotolia

Ei lentopelkoisille - lentäjät paljastivat uransa pelottavimmat kokemukset

31.10.2017 21:45 - Katariina Auvinen

Eräs lentäjä kuvaili tilanteen, jossa koko ohjaamosta katosivat sähköt.

Lentomatkustajana ei halua edes ajatella, että jotain voisi mennä vikaan omalla lennolla. Eräs kysyjä kuitenkin tiedusteli Reddit-yhteisöpalvelussa juurikin lentäjiltä, heidän pelottavimpia tilanteita ilmassa ollessaan. 

Matkustamo ja ohjaamo ovat yleensä niin hyvin erillään toisistaan, että hyvin harvoin matkustajat tulevat tietoiseksi ongelmista. 

"Kuvittele, että olet ajamassa 100 km/h moottoritiellä, kun et näkisi enää ikkunoiden läpi mitään, nopeusmittarisi menisi rikki, kuten myös kaikki elektroniset laitteet. Näin kävi meille ilmassa. Vaikka lentokoneessa oli kolme varageneraattoria, menetimme sähköt jopa hätävaloista. "

Business Insider -julkaisun mukaan ei ole harvinaista, että myrkyllisiä huuruja pääsee ohjaamoon. Monet lentäjät ovat kokeneet, että he ovat kärsineet pahoinvoinnista ja huimauksesta. Lentäjät eivät ole myös voinee kommunikoida kollegoidensa tai lennonjohdon kanssa kunnolla. Vakavimmissa tapauksissa koko henkilökunta on jouduttu viemään sairaalaan lennon jälkeen. Tätä ei kuitenkaan ole julkaisun mukaan kerrottu matkustajille. 

Eräs käyttäjä kertoi, että juuri kun lentokone oli laskeutunu, ohjaamon tuulilasi ponnahti pois kehyksistään. Onneksi lentokone oli laskeutunut, koska muuten tilanteessa olisi voinut käydä huonommin. 

Toinen lentäjä kertoi, että hän koki pelottavimman tilanteen läheltä menneen lentokoneen takia. Joskus lennonjohto ei ole aivan ajan tasalla, joten koneet ohittavat toisensa joskus vaarallisen läheltä. 

"Olimme muutaman kilometrin päässä kiitoradasta, kun huomasimme massiivisen saderintaman tulevan kohti. Oletimme, että rintama on kauempana, mutta sade alkoi hetken päästä niin voimakkaana, että emme nähneet tuulilasin läpi mitään. 

Me olimme jo laskeutumassa, mutta lähdimme heti nousemaan ylös, koska laskeutumisesta ei tullut mitään. Meni täpärälle, että lentokone nousi uudelleen, mutta onnistuimme saamaan sen ylös. Saman tien saimme hälytyksen lennonjohdolta, että helikopteri on edessämme. Onnistuimme väistämään senkin. 

Se oli hetkisin päivä ikinä koko urani aikana. " 

Lue myös: Melkoinen vartalo: Hollantilaislentäjästä tuli nettihitti ulkonäkönsä ansiosta

Lähde: Business Insider & Independent

Kilpailut

Uusimmat