Kuva: Fotolia / Twitter

"Seksistinen" polkupyörämainos sai ihmiset ärähtämään - mainos vedettiin jakelusta

24.11.2017 15:15 - Iiro Myllymäki

Monet kritisoivat mainosta naisten fyysisten ominaisuuksien vähättelystä.

Aina silloin tällöin netissä huomiota herättää jokin mainoskampanja, jonka katsotaan vahvistavan vanhentuneita sukupuolistereotypioita ja vähättelevän naisia. Aiemmin muun muassa Calvin Kleinia on syytetty seksistisestä mainoskampanjasta.

Nyt seksismikohun keskelle on joutunut italialainen polkupyörävalmistaja Pinarello. Pinarello julkaisi Instagramissa kaksi mainosta, joilla markkinoitiin uutta sähköpyörää. Toisessa mainoksista nähdään 24-vuotias ”Emma”. Kritiikkiä on herättänyt mainoksen osana oleva teksti:

”Olen aina halunnut mennä pyöräilemään poikaystäväni kanssa, mutta se vaikutti mahdottomalta. Pian kaikki on mahdollista.”

Voit katsoa mainoksen alla olevasta twiitistä:

(kuva: Twitter)

Samanlaista viestiä välittää myös pyörää markkinoiva tiedote, josta siitäkin on jaettu kuvakaappaus Twitterissä. Tässä tiedotteen tekstissä pyörää markkinoidaan naisille, ”jotka haluavat helposti pysyä miesten perässä”.

(kuva: Twitter)

Mainosten naisia vähättelevät tekstit nostattivat paljon kritiikkiä, ja mainosta on kutsuttu seksistiseksi. Muun muassa ammattipyöräilijä Christine Majerus hämmästeli mainosta twiitissä, jonka voit katsoa ylempää. Mainoksen Instagram-kommenteissakin moni ihmetteli mainoksen väitettä naisten hitaudesta ja jotkut vaativat mainosta poistettavaksi. Lopulta Pinarello päätyikin poistamaan mainokset Instagram-tililtään, ja yritys julkaisi anteeksipyynnön.

”Mainoksemme ei heijastanut monimuotoisuuden ja tasa-arvoisuuden arvoja, jotka ovat Pinarellon ytimessä. Nytro-pyörä on suunniteltu mahdollistamaan pyöräilyä useammille ihmisille, ja mainoksemme selvästikään ei onnistunut välittämään tuota viestiä. Pyydämme vilpittömästi anteeksi, ja olemme vetäneet mainoksen pois”, Pinarello tiedottaa.

(kuva: Twitter)

Lue myös: Kadunvarren "seksistinen" mainoskyltti sai ihmiset raivostumaan - "Todella loukkaavaa"

Lue myös: Mies tekeytyi naiseksi työsähköposteissaan ja järkyttyi saamistaan vastauksista - "Täyttä helvettiä"

Lähde: Metro.co.uk

Kilpailut

Uusimmat