Kuva: Instagram

Autoimmuunisairaudesta kärsivä nainen taisteli vuosia ulkonäkönsä kanssa - on nyt upea alusvaatemalli

05.12.2017 16:15 - Senja Rapila

Kyseessä on autoimmuunisairaus alopecia, joka aiheuttaa karvojen lähtöä joko kokonaan tai osittain.

Ruotsalainen Therese Hansson, 26, on kärsinyt teini-iästä lähtien ikävästä sairaudesta, alopeciasta. Kyseessä on autoimmuunisairaus, joka aiheuttaa karvojen lähtöä joko kokonaan tai osittain. Ensimmäisen kerran hän huomasi 14-vuotiaana hiustenlähdön, mutta ei osannut yhdistää sitä alopeciaan.

- Olin siihen aikaan niin nuori, että luulin sen olevan syöpä, koska se on normaalisti ensimmäinen asia mitä ajattelet, kun huomaat hiustesi lähevän. En kuitenkaan tiennyt, että hiukset lähtevät vasta kemoterapiassa.

Diagnoosinsa jälkeen Therese yritti pitää sairauden salaisuutena. Asiasta tiesivät vain hänen läheisimmät ystävänsä ja perheenjäsenet. Hän myöntää, että oppi piilottelemaan asiaa hyvin.

Vanhempana Therese on oppinut kuitenkin rakastamaan itseään ja ulkonäköään. Hän ei enää käytä peruukkia säännöllisesti, vaan saattaa jättää sen kotiin. Oman ulkonäön hyväksyminen toi Thereselle myös mallinuran.

- Nyt minusta tuntuu siltä, että voin olla oma itseni, eikä minun tarvitse enää peitellä sairauttani. 

Hän toivoo, että kaikki kyseisestä sairaudesta kärsivät tajuaisivat asian aiemmin.

- Älkää piileskelkö. Se tekee olonne vain pahemmaksi. Kun saat olla oma itsesi, suuri kivi vierähtää pois sydämeltäsi. Ne, jotka eivät hyväksy sinua sellaisenaan, ei ole sellainen, jota tarvitset elämässäsi.

Voit katsoa kuvat mallikaunottaresta alapuolelta.

Kerroimme myös aiemmin alopeciaa sairastavasta naisesta, joka päätti, ettei aio piilotella sairauttaan kihlajaiskuvissa. Voit katsoa uskomattoman kauniit kuvat aiheeseen liittyvästä artikkelista, täältä.

Lähde: Independent

Lue myös: Twitter sekosi videosta - kuuletko sinäkin äänen, vaikka sitä ei ole?

Lue myös: Miehen mattokuvista huima ilmiö - puoli miljoonaa Instagram-seuraajaa muutamassa päivässä

Kilpailut

Uusimmat