Kuva: Fotolia

Joululaulut saavat raivon partaalle - 10 asiaa, joihin joulun hapannaamat voivat samaistua

10.12.2017 15:15 - Bauer Media / Senja Rapila, Iiro Myllymäki

Joulunpyhät eivät ole joillekin nautinnollista aikaa.

Millaiset asiat ovat tuttuja joulun hapannaamoille, eli niille, joita joulu pikemminkin ärsyttää kuin ilahduttaa? Voit lukea asiat alapuolelta.

1. Joululaulujen ja -koristeiden saapuminen kauppakeskuksiin ärsyttää joulun inhoajaa. Hän alkaa siis välttelemään kauppakeskuksia marraskuun puolen välin jälkeen kuin ruttoa.

2. Hän vihaa jouluperinteitä. Hän haluaisi viettää koko joulun oman kodin rauhassa, kodin, joka ei tietenkään ole koristeltu millään tavalla.

3. Hän vihaa kulutushysteriaa ja sitä, miten ihmiset menevät niin sekaisin lahjojen ostelusta. Hän myöskin jaksaa muistutella siitä äänekkäästi.

4. Häntä ei kiinnosta, onko jouluna lunta vai ei. Jos lunta ei ole, on helpompi liikkua paikasta toiseen, kun julkiset kulkuvälineetkin kulkevat ajallaan. Talvi on muutenkin aivan hanurista.

5. Joulupukkia ei ole, sen saavat kaikki perheen lapset kuulla joulun hapannaamalta jo ennen aikojaan. Se toimii oivana "kostona" sille, jos joutuu viettämään joulun perinteisesti perheen kanssa.

6. Baari houkuttaa jouluna enemmän kuin perheen kesken yhteinen ajanvietto.

7. Jos joululahjoja pitää ostaa, ostetaan ne aivan minimibudjetilla. Sitä voi verrata Frendien Chandlerin ja Joeyn joululahjoihin, jotka he ostivat huoltoasemalta ystävilleen.

8. Jos joulun saa viettää omassa rauhassaan, omassa kodissaan, ei jouluruokia näy illan ruokalistalla. Sen sijaan pikaruoka, kuten pizza tai kebab, ovat oivia vaihtoehtoja illan menuun.

9. Jos joku kehtaa lähettää joulukortteja joulun hapannaamalle, ne kortit lentävät suoraan roskiin. Eihän niitä nyt kukaan halua pitää esillä.

10. Kaikki mahdolliset tekosyyt otetaan käyttöön, kun vanhemmat kutsuvat viettämään ihanaa perhejoulua sukulaisten kesken.

Lue myös: Mitkä sanat löydät? Kertovat sinulle, mitä joulu tuo tullessaan

Lue myös: Unohda lahjapaperit - tänä jouluna lahjat kääritään vaikka pyyhkeeseen

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat