RadioPlay saapui Suomeen! – Ruotsissa ja Britanniassa menestynyt sovellus ladattavissa ilmaiseksi

13.12.2017 15:30 - Mikko Räsänen

Uusi palvelu tarjoaa erikoisohjelmia radion suosikkikanavien lisäksi.

Mikä on RadioPlay? Se on kuin nettiradio, mutta paljon enemmän. RadioPlay on sovellus, jonka avulla voi kuunnella radion suosikkikanavia, kuunnelmia, musiikkiohjelmia, haastatteluita ja kokonaisia audiosarjoja. Sisältö viihdyttää, hauskuuttaa, yllättää, sivistää tai koskettaa – käyttäjän valinnan mukaan.

RadioPlayn takana on Suomen kaupallisen radion ylivoimainen markkinajohtaja Bauer Media, jonka kanavabrändeihin kuuluvat muun muassa Radio Nova, Iskelmä, Radio City, SuomiRock ja KISS. Bauer Media on lanseerannut RadioPlayn monissa Euroopan maissa ja se on jo noussut suursuosioon esimerkiksi Ruotsissa ja Britanniassa.

RadioPlayn tuotepäällikkö Kirsi Takala lupaa, että palvelu tulee yllättämään ainakin monipuolisuudellaan. Jo julkaisuvaiheessa kuultavissa on useita audiosarjoja, ja lähitulevaisuudessa niiden määrä kasvaa vielä huomattavasti.

- RadioPlay antaa äänen yhä useammalle taholle. Sarjoissa kuullaan ihmisiä, jotka normaalisti eivät pääse ääneen mediassa, ja tartutaan rohkeasti aiheisiin, jotka jäävät liian vähälle huomiolle, Takala lupaa.

Osa sisällöstä saattaa myös yllättää rajuudellaan. Esimerkiksi Jete Ollisen vetämässä Rosvoradiossa haastatellaan murhamiehiä ja muita entisiä rikollisia, jotka kertovat rikoksistaan niin avoimesti ja suoraan, että ohjelmalle on jouduttu asettamaan K16-ikäraja.

Bauer Media on audiobisneksen markkinajohtaja Suomessa. Toimitusjohtaja Sami Tenkasen mukaan se velvoittaa yrityksen kehittämään tuotettaan jatkuvasti paremmaksi.

- Kaupallisen radion markkinajohtajana haluamme olla laajentamassa sitä käsitystä, mitä kaikkea radio voi tarkoittaa. RadioPlay näyttää nyt yleisölle ja yhteistyökumppaneille ihan uuden puolen radiomaailmasta.

RadioPlayn voi ladata mobiililaitteille ilmaiseksi sovelluskaupoista. Sitä voi käyttää myös selaimella osoitteessa www.radioplay.fi

Jo julkaisupäivänä tarjolla ovat seuraavat audiosarjat:

(kuva: RadioPlay)

1. Rosvoradio
Rosvoradio on sarja rikoksen tekijöistä. Sarjassa entiset rikolliset kertovat, mitkä asiat johtivat tekoon ja mitä siitä seurasi. Sarja on suoraa puhetta rikollisen näkökulmasta ja asiat puhutaan niin kuin ne ovat, mitään siihen lisäämättä ja mitään pois jättämättä. K16.

(kuva: RadioPlay)

2. Cafe au Lait
Millaista on suomalainen elämä ulkomailla? Tässä podcastissa Suomessa asuva Lilli ja Ranskassa asuva Helena istahtavat virtuaaliseen kahvipöytään eri puolilla maailmaa asuvien suomalaisten kanssa. Jokaisessa jaksossa paneudutaan aina uuteen, kutkuttavaan teemaan ja pohditaan sitä, millaista on suomalaisten elämä ulkomailla ja miltä koti-Suomi näyttää muualta katsottuna.

(kuva: RadioPlay)

3. Huorapuutarha
Huorapuutarha on Suomen ensimmäinen murhapodcast. Justiinan ja Pauliinan ohjelman jokaisessa jaksossa esitellään kaksi kiehtovaa true crime -tapausta. Podcastissa käydään läpi tunnettuja sarjamurhaajia, mystisiä katoamisia ja muita karmivia tapauksia.

(kuva: RadioPlay)

4. Klassikoiden Kullankaivajat - Season 1
Hanoi Rocks -legenda Sami Yaffan ja Ville Kinaretin luotsaama Klassikoiden Kullankaivajat on musiikkiohjelma, jossa käydään läpi rockhistorian merkittävimpiä kaupunkeja ja niiden tärkeimpiä kappaleita. Yli 30 vuotta kansainvälisissä rock-piireissä liikkunut Yaffa on ilmiömäinen kertoja, joka tuntee biisit ja niiden tekijät henkilökohtaisesti. Nyt hän avaa muistojen arkkunsa.

(kuva: RadioPlay)

5. Käännekohdat
Teemme joka päivä valintoja, jotka vaikuttavat elämäämme. Jotkut valinnoista ovat itsestään selviä, osa tehdään puhtaasti itsekkäistä syistä. Ja joidenkin kanssa pitää painia ajatuksen kanssa. Mutta mitä ovat ne suuremmat valinnat, tienristeykset, joiden johdosta olemme tässä pisteessä?

Juha Valvio keskustelee julkisuudesta tuttujen henkilöiden kanssa siitä, miten elämän käännekohdat määrittävät meidät juuri sellaisena kuin olemme ja muodostavat sen tarinan, joka ansaitsee tulla kerrotuksi ja kuulluksi.

(kuva: RadioPlay)

6. Sunnuntaibrunssi
Esko Eerikäinen, tuo tatuoitu ex-Hunks-tanssija, on niin leppoisa tyyppi, että hänen seurassaan vieraatkin unohtavat jännittää. Esko pääseekin haastatteluissaan usein pintaa syvemmälle, ja vieraista paljastuu aivan uusia asioita. Hänen brunssilleen istuvat muun muassa Alexander Stubb, Makwan Amirkhani, Cheek ja moni muu eturivin kasvo.

(kuva: RadioPlay)

7. Sivumennen
Sivumennen on Jonna Tapanaisen ja Johanna Laitisen sarja siitä, mistä ei ole puutetta – hyvistä kirjoista. Sivumennen käsittelee ajankohtaisia aiheita, teemoja, henkilöitä, trendejä ja teoksia kirjallisuuden ympärillä, ja tekijöiden intohimo on vahvasti sarjassa läsnä.

(kuva: RadioPlay)

8. Retroperjantai
Retroperjantai on 2010-luvun kovimpia radioilmiöitä. Oku Luukkaisen vetämä ysäriohjelma kerää Radio Novalla joka perjantai jopa 200 000 kuulijaa. Ohjelma vie kuulijat aikaan, jolloin Leviksen 501 -farkut, Mika Häkkinen, vyölaukut, jääkiekon MM-mestaruus ja Kummeli olivat kovaa kamaa. Retroperjantai soittaa ikimuistoiset ysärihitit, ja ohjelman aikana fiilistellään muun muassa Dr. Albanin, Aikakoneen, Scooterin ja Movetronin tahtiin.

(kuva: RadioPlay)

9. Sadun sunnuntaivieras
Sadun Sunnuntaivieraassa tavataan tuttuja musiikki-, viihde- ja urheilumaailman tähtiä. Iskelmän Iltapäivästä tuttu juontaja Satu Kotonen avaa haastateltavien elämää, uraa ja vie mukaan tähden arjen hetkiin.

Tutustu ohjelmiin lataamalla RadioPlay-sovellus sovelluskaupasta tai siirtymällä osoitteeseen www.radioplay.fi

Voice.fi kuuluu Bauer Mediaan.

Kilpailut

Uusimmat