Kuva: Fotolia

Äidit, huomio! Älä juota vauvallesi vettä - voi olla hengenvaarallista

04.01.2018 16:30 - Senja Rapila

Kuuden kuukauden jälkeen vauvat saavat juoda enintään puoli desilitraa vettä, mutta sitä ennen veden juominen on vaarallista.

Independent-julkaisu uutisoi, että lastentautilääkärit ovat varoittaneet veden juottamisesta alle kuuden kuukauden ikäisille vauvoille. Asiantuntijat kertovat, että se voi olla hyvinkin vaarallista pienten vauvojen terveydelle.

Asiantuntijoiden mukaan vauvat eivät tarvitse vettä samalla tavalla kuin lapset ja aikuiset - eivät edes kuumana kesäpäivänä.

Alle puolen vuoden ikäiset vauvat pärjäävät elämänsä ensimmäisten kuukausien aikana rintamaidolla, joka on tarkoitettu pienten ihmistenalkujen pääravinnoksi. Rintamaito pitää pienen vauvan nesteytettynä ensimmäisten kuuden kuukauden aikana, sillä sen koostumus on lähes 88 prosenttia vettä.

Jotkut eivät välttämättä edes ymmärrä riskejä, jotka veden juottaminen voi aiheuttaa pienelle vauvalle. Jos alle puolen vuoden ikäiselle vauvalle antaa liikaa vettä, voi se aiheuttaa vesimyrkytyksen ja johtaa jopa kuolemaan, Independent-sivustolla kerrotaan. Vesimyrkytys tapahtuu, kun kehoon kertyy liian paljon vettä.

Yli kuuden kuukauden ikäiset vauvat saisivat nauttia enintään noin puoli desilitraa vettä päivässä. Vuoden jälkeen määrää voi lisätä. Jos olet epävarma asiasta oman lapsesi kanssa, kysy lisätietoja lääkäriltä.

Lähde: Independent

Lue myös: Alkoholi linkittyy vahvemmin syöpään kuin tiesimmekään - uusi tutkimus paljastaa

Lue myös: Lauseet, joita kukaan äiti ei halua kuulla - voitko samaistua?

Lue myös: Naapurit voivat olla todellinen riesa - lue 7 kaameaa kertomusta

Kilpailut

Uusimmat