Kuva: Shutterstock

Instagramin ruokakuvissa piilee merkittävä vaara - kasviasiantuntija päätti avata sanaisen arkkunsa

31.01.2018 19:15 - Katariina Auvinen

Instagram on pullollaan toinen toistaan kauniimpia ruokakuvia, mutta etenkin koristeisiin kannattaa suhtautua varauksella.

Instagram on nykyisin täynnä kauniita ruokakuvia. Niihin kannattaa kuitenkin suhtautua varauksella, koska joskus kuvissa voi olla täytteenä sellaisiakin ainesosia, joita ei kuitenkaan kannata syödä. 

Kasvitieteilijä, James Wong, kirjoitti havainnoistaan ja huolestumisestaan Twitteriin. Hän oli löytänyt Instagramista omien sanojensa mukaan taas uuden kuvan, jossa ruuissa käytetään koristeena kukkia. Jotkut näistä kukista ovat kuitenkin myrkyllisiä, kuten Wongin jakama kuva Twitterissä. 

Wong ei kertonut, kenen bloggaajan julkaisema kuva oli kyseessä, mutta hän halusi varoittaa ihmisiä. Kuvassa näyttäisi olevan chia-siemenistä tehty vanukas, jonka päälle on kasattu koristeita, kuten mustikoita, karpaloita ja hieman mysliä. Sen lisäksi kuvassa näkyy kolme valkoista kukkaa, joista Wong varoittaa. 

Hänen mukaansa ihmisten ei pitäisi syödä mitään sellaista, joden syötävyydestä he eivät ole sataprosenttisen varmoja. Wong haluaa kehottaa ihmisiä luopumaan turhista koristeluista, jotka voivat saattaa ihmisiä vaaraan. 

Suomessa myrkyllisiä kukkia ovat esimerkiksi kielot, sormustinkukat tai vaikkapa valkovuokko. Kotoa löytyviä leikkokukkia ei myöskään kannata käyttää koristeena, jollet ole aivan sataprosenttisen varma niiden turvallisuudesta. Esimerkiksi näyttävä atsalea tai hortensia voivat aiheuttaa myrkytysoireita. 

Myös chian siementen kanssa tulisi olla tarkka. Ne pitää liottaa kunnolla ennen käyttöä, koska ne imevät itseensä valtavan määrän nestettä. Huolehdi siis, että olet liottanut siemeniä runsaassa nesteessä vähintään 15 minuutin ajan. 

Lue myös: Hallitse painoasi helposti - 4 raaka-ainetta, joita ei kannata käyttää smoothieissa

Lähde: Mirror

Uusimmat