Kuva: Shutterstock

Onko siemenneste vegaanista?

14.03.2018 17:15 - Iiro Myllymäki

Siemenneste on peräisin ihmisestä, joten voivatko vegaanit niellä sitä?

Tänään, 14. maaliskuuta, vietetään kansainvälistä pihvi- ja suihinottopäivää. Näin olleen monien ajatukset pyörivät päivän aikana ainakin jossain vaiheessa sperman ympärillä. Joillakin saattaa muodostua päässä kysymys, jota ei välttämättä kehtaa kysyä mutta johon kuitenkin haluaisi vastauksen: onko siemenneste vegaanista?

Metro.co.uk-sivusto selvitti, voivatko vegaanit hyvällä omallatunnolla niellä miehen tuottaman siemennesteen. Tämän selvittämiseksi täytyy ensin määrittää, mistä siemenneste todellisuudessa koostuu. Tätä kysyttiin kasvojenhoitaja Andy Millwardilta. Hän kertoo, että siemenneste koostuu pääosin vedestä, ja vain yksi prosentti siitä on varsinaista spermaa.

- Loput nesteestä koostuu aminohapoista, mineraaleista kuten kalsiumista, kaliumista, magnesiumista ja sinkistä sekä muista aineista kuten sitraatista, hedelmäsokerista ja ureasta. Siinä saattaa olla jopa C-vitamiinia, Millward kertoo.

Siemenneste sisältää siis vain aineita, joita saa myös eläinkunnan ulkopuolelta. Siittiösolusta joku tosin voisi väittää, että koska se on lisääntymisessä tarvittava solu, se olisi elollinen.

Vegaanisuudessa ei ole kyse pelkästään eläinkunnan tuotteiden välttämisestä. Siinä on kyse myös periaatteista näiden valintojen takana. Vegaanit vastustavat eläinten kaikenlaista hyväksikäyttöä. He eivät syö eläinkunnan tuotteita, koska eläimillä ei ole ollut mitään mahdollisuutta antaa suostumusta omalle teurastamiselleen. Näin ollen vegaanisuudessa suostumuksen käsitteellä on itse asiassa suuri merkitys. Jos mies pyytää suuseksiä ja olet suostuvainen siihen myös omasta tahdostasi, suostumuksen periaate toteutuu ja näin ollen tilanne on myös vegaanisten periaatteiden kannalta kestävä.

Kaikki tämä huomioon ottaen voi vastata, että kyllä, siemenneste on vegaanista. Joten ei muuta kuin nauttimaan!

Lue myös: Opettele suihinoton mestariksi - katso 12 kohdan lista

Lähde: Metro.co.uk

Kilpailut

Uusimmat