Kuva: Niklas Pajusalo

Vuoden hienoimmat pääsiäismunat? Kaksi suomalaisopettajaa maalasi legendaariset levynkannet muniin

29.03.2018 15:45 - Iiro Myllymäki

Koskelan ala-asteen opettajien maalaamat munat ovat uskomattoman yksityiskohtaisia.

Monelle yksi pääsiäiseen kuuluva perinne on pääsiäismunien maalaaminen. Kaksi Koskelan ala-asteen opettajaa päätti haastaa itsensä ja maalata Mignon-muniin legendaarisia levynkansikuvia. Satu Korpiniitylle tämä oli neljäs kerta, kun hän ilahdutti työkavereitaan tuomalla pääsiäismunia opettajanhuoneeseen. Tällä kertaa nainen päätti kysyä kollegaansa Niklas Pajusaloa mukaan maalaamiseen. Teemaksi valikoituivat klassikkolevyjen kannet.

- Satu tiesi, että olen musaintoilija ja siksi ehdotti teemaksi albuminkansia. Halusimme naisartisteja mukaan, ja tämä hankaloitti maalaamista, koska monesti naisartistien levynkannet ovat potrettikuvia, Pajusalo kertoo Voice.fi:lle.

Yksityiskohtaisesti maalattuihin muniin ikuistettiin lopulta muun muassa Grace Jonesin Island Lifen, PJ Harveyn Bring You My Loven ja Blondien Blondie 4(0)Everin levynkannet. Miesartistien ja miesten bändien osalta muniin pääsivät levynkannet muun muassa Nirvanan Nevermindille, Pink Floydin Dark Side Of The Moonille ja David Bowien Aladdin Sanelle.

(kuva: Tuulia Pisto)

Munien maalaaminen ei arvatenkaan ollut nopeaa hommaa. Ihmisiä esittävien levynkansien maalaamisessa meni noin kolme tuntia munaa kohden, ei-esittävissä puolestaan tunti pari. Korpiniitty ja Pajusalo käyttivät maalaamiseen akryylimaaleja.

Pääsiäislahja kollegoille

Munat herättivät paljon ihastusta ja ihmetystä opettajanhuoneessa, kun ne sinne tänään kiirastorstaina tuotiin. Opettajanhuoneeseen ne eivät kuitenkaan jää.

- Munat lahjoitetaan eteenpäin. Kukin työntekijä saa valita yhden munan mukaan kotiin vietäväksi. Se on pääsiäislahja meiltä muille työntekijöille, Pajusalo sanoo.

(kuva: Niklas Pajusalo)

Niklas Pajusalo on opiskellut kuvataiteilijaksi Tampereen ammattikorkeakoulusta. Satu Korpiniitty sen sijaan on kuvataiteilijana itseoppinut, tosin kuvataidelukion hän on käynyt. Korpiniityn mukaan maalattujen munien vastaanotto työpaikalla on ollut joka vuosi yhtä ihastunut.

- Viime vuonna maalasin Suomi 100 -teemalla. Valitsin jokaiselta itsenäisyyden vuosikymmeneltä jonkin tuotemerkin ja maalasin sen logon. Mukana olivat muun muassa Saarioisten roiskeläppäpizza, Jaloviina ja Kouvolan lakritsi. Sitä edeltävänä vuonna maalasin kasveja ja sitä ennen Marimekon eri kuoseja, Korpiniitty kertoo.

Alta voit vielä katsoa, miltä Korpiniityn Suomi 100 -munat näyttivät.

(kuva: Niklas Pajusalo)

Lue myös: Sauli Niinistöstä tehtiin näköisnukke huovuttamalla - katso kuva taidonnäytteestä

Lue myös: Minkä värisen pääsiäismunan valitset? Kertoo persoonallisuudestasi

Kilpailut

Uusimmat