Loppuunmyytyä muumimukia kaupitellaan jo 2250 eurolla: "Röyhkeydellä ei ole mitään rajaa"

09.08.2018 09:36 - Henna Koste

Erikoismuki pisti liikettä suomalaisten niveliin. Muki on myyty monessa paikassa loppuun ennätysajassa.

Tove Janssonin syntymäpäivän kunniaksi julkaistu erikoismuumimuki herätti todellisen buumin. Janssonin syntymäpäivänä 9. elokuuta vietetään Muumin päivää. Muki on myynnissä vain kyseisenä päivänä. Arabian nettisivut kaatuivat ja liikkeisiin kiemurteli satojen metrien jonot. Monet jonottaneet joutuivat pettymään, kun mukin ilmoitettiin loppuneen.

Mukin alkuperäinen hinta oli 29,90 euroa, mutta nyt mukia kaupitellaan jo suolaiseen hintaan nettikirpputoreilla. Huuto.netissä mukista pyydetään 2250 euroa. Myyntipuheessa huomautetaan, että jälleenmyyntiarvo tulee nousemaan vuosien saatossa huomattavasti. 

Sosiaalisessa mediassa Arabian ystävät ovat tuohtuneet toiminnasta. Monia on harmittanut, että esimerkiksi Forumin liikkeessä ei ollut aluksi ostorajoitusta ja huhujen mukaan joku oli ostanut mukeja rullakollisen. Huuto.netissä hurjaan hintapyyntöön suhtaudutaan huumorilla.

"Pelkkä vitsi! KUKAAN ei tule sitä ostamaan tuolla hinnalla. Ei oo kyllä röyhkeydellä mitään rajaa. Mee töihin, jos rahaa tarttet. Myötähäpeäni on valtava."

"Tarjoan 40 niin jää sulle vähän kahvirahaa. Eihän kukaan selväjärkinen maksa yli 2 tonnia mukista."

Lue myös: Kuuluuko Iittalan astioihin jättää tarra? Lasitehtaalta vastataan ikuisuuskysymykseen

Lue myös: Moderni perhe -sarjasta paljastui suomalaisille mieluinen yllätys - katso

Kilpailut

Uusimmat