Kuva: YouTube

Nainen on kyllästynyt Cruella de Vill -vertauksiin - sairaus aiheutti uniikin ulkonäön

18.09.2018 18:15 - Katariina Auvinen

Yolanda Flores saa omien sanojensa mukaan kuulla joka päivä muistuttavansa Disneyn paholaiskonnaa.

Kaliforniassa asuva kahden lapsen äiti Yolanda Flores, 41, kertoo, että häntä verrataan joka päivä 101 Dalmatialaista -saduista ja elokuvista tuttuun fiktiiviseen konnaan Cruella de Villiin.

Syy on se, että Flores kärsii autoimmuunitauti vitiligosta. Tämän takia naisen iholle kehittyy oireettomia ja vaaleita läiskiä, mutta Floresin kohdalla sairaus on vaikuttanut hänen hiuksiinsa, jättäen ne puoliksi valkoisiksi, puoliksi tummiksi. Myös Cruella de Villillä oli samankaltainen hiustyyli. 

Flores sai ensimmäiset oireensa ollessaan vasta 14-vuotias. Autoimmuunisairaus on vaikuttanut naisen itsetuntoon. Hän kertoo, ettei ole muun muassa lähtenyt kotoaan ilman meikkiä yli 20 vuoteen, koska ei halua ihmisten tuijottavan. 

(kuva: YouTube)

Nainen työskentelee tarjoilijana ja monet asiakkaat kommentoivat naisen ulkonäköä surutta. 

- Joka ikinen päivä joku asiakas kertoo minulle, että näytän aivan Cruella de Villiltä. Se on noloa ja nöyryyttävää ja yleensä yritän vain hymyillä, koska olen asiakaspalvelija. Ihmiset kysyvät myös suoraan, onko tilanteeni tarttuva ja mikä minulla on. En pidä siitä, hän kertoo Daily Mail -julkaisulle. 

Alkujaan Meksikosta kotoisin oleva Flores kertoo, että häntä kiusattiin rankasti kotimaassaan teini-ikäisenä. 

- Koska itsetuntoni ei ole mitä parhain, olen aina pysytellyt sinkkuna. En pidä siitä, että kumppanini näkisi minut ilman meikkiä, hän kertoo. 

Naisella on kaksi lasta, mutta hän on eronnut lasten isästä. Nainen kertoo, että hänen itsetuntonsa on kuitenkin parantuntunut ajan myötä. 

Vitiligo on noussut puheenaiheeksi viime vuosina. Esimerkiksi huippumalli Winnie Harlow on ylpeästi kantanut itseään catwalkeilla vitiligosta huolimatta. 

(kuva: YouTube)

(kuva: YouTube)

Huippumalli Winnie Harlow kantaa ylpeästi oman vitiligonsa. (kuva: Getty Images )

Lue myös: Ihosairauden vuoksi kiusatuksi joutunut nainen kyllästyi piilotteluun - tekee ihoonsa taideteoksia

Lähde: Daily Mail 

Kilpailut

Uusimmat