Kuva: Getty Images

Marilyn Monroen psykiatrisella klinikalla kirjoittama kirje julki - hirvittävää luettavaa

17.10.2018 11:15 - Katariina Auvinen

Marilyn Monroesta tuntui, että hänet olisi lukittu selliin.

Legendaarinen näyttelijä Marilyn Monroe kuoli ollessaan vain 36-vuotias. Hänet muistetaan seksikkäästä tyylistään, punaisista huulista ja platinablondeista kutreistaan, mutta hymyilevien kuvien takana oli toisenlainen totuus.

Monroe kärsi mielenterveysongelmista, jonka vuoksi hän joutui vuonna 1961 psykiatriseen sairaalaan. Siellä ollessaan hän kirjoitti sydäntäsärkevän kirjeen kohtelustaan ja tuntemuksistaan psykiatrilleen, joka on julkistettu nyt. 

"En saanut minkäänlaista ymmärrystä saapuessani klinikalle. Minut lukittiin selliin, (huoneeseen, joka oli vain betonia) todella häiriintyneiden potilaiden kanssa ja sillä oli erittäin huonot vaikutukset minuun. Minusta tuntui, että minut on vangittu rikoksesta, jota minä en ole edes tehnyt. "

Monroe kirjoitti, että hänestä tuntui siltä, ettei henkilökunta huomannut häntä ollenkaan. 

Marilyn Monroe vuonna 1961, kun hänet vietiin psykiatriseen sairaalaan. (kuva: Getty Images )

"Istuin sairaalan sängyllä ja mietin, miten toimisin, jos tällainen tilanne olisi annettu minulle koe-esiintymisessä. Pohdin, että minun täytyisi herättää henkilökunnan huomio. Otin kevyen tuolin ja aloin hakkaamaan sillä lasiseinää. Se vaati erittäin paljon, että sain siitä edes palasen irti. 

Kun sain lasia käteeni, henkilökunta tuli sisälle huoneeseen. Kerroin heille lasinen pala kädessäni, että jos he aikovat hoitaa minua kuin hullua, minä aion käyttäytyä kuin hullu. Kerroin, että jos en pääse ulos, aikoisin satuttaa itseäni, jota en todellakaan halunnut tehdä. "

Marilyn Monroe kärsi mielenterveysongelmiensa lisäksi myös alkoholismista ja hän käytti väärin myös lääkkeitä. Hän oli sairaalassa kolme viikkoa, kunnes hän pääsi pois. 

Monroen epäillään kuolleen lääkkeiden aiheuttamaan yliannostukseen vuonna 1962. 

Lue myös: Marilyn Monroen suosikkikengät ovat tämän vuoden suurin hitti - näin ne puetaan nyt

Lähde: Marie Claire 

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat