Kuva: Shutterstock

Kolme naista paljasti tarinat arpiensa takaa: "Minulle on kerrottu, että olisin kaunis ilman sitä"

17.01.2019 17:15 - Katariina Auvinen

Arvet kertovat omia tarinoitaan eletystä elämästä.

Arvet kertovat eletystä elämästä ja joillekin ne voivat olla voimaannuttavia taistelumerkkejä. Muutama rohkea nainen on kertonut oman arpensa tarinan Women´s Health -julkaisulle. 

Robyn Lawley

Plusmallina työskentelevä nainen kärsii punahukasta, joka on autoimmuunisairaus. Lawleylla sairaus on oireullut muun muassa kohtauksina, joista yksi sattui juuri pahimpaan aikaan. Nainen oli menossa rappusia alas, kun hän sai kohtauksen ja löi päänsä pahasti. Lääkärit joutuivat tikkaamaan hänelle monta tikkiä ja tuloksena oli iso arpi hänen otsassaan. 

Nainen on valjastanut arpensa vahvuudekseen ja poseeraa useissa kuvissa arpi kauniisti esillä. 

"Minun piti ottaa itselleni aikaa parantumiseen. Olin ensin murtunut, mutta sitten päätin valjastaa arven vahvuudekseni." 

Paige More

Paige More on nuori nainen, jolle on tehty molempien rintojen poisto. Hän kuuli 23-vuotiaana kantavansa geeniä, joka altistaa rintasyövälle.  Lääkärin mukaan hänellä oli noin 87 prosentin mahdollisuus sairastua rintasyöpään, joten rintojen poisto oli ainoa vaihtoehto. 

- En ollut leikkauksen jälkeen tunnistaa kehoani. Minusta tuntui täysin ulkopuoliselta. En ikinä hävennyt arpiani, päinvastoin rakastin niitä. Olin ylpeä siitä, että pääsin niin ikävän asian niskan päälle ja onnistuin välttämään syövän, hän kertoo. 

Pian leikkauksen jälkeen hänelle tehtiin korjaava leikkaus, jossa Moren rinnat rakennettiin uudelleen. 

Alyssa Exposito 

Exposito oli lämmittelyjuoksulla yksin ennen treenejä. Hän ei ymmärtänyt, mikä häneen osui, mutta myöhemmin nainen sai kuulla jääneensä rekan alle ja raahautuneensa renkaiden alla monia metrejä. 

Nainen selvisi hengissä ja hän selvisi ilman murtumia, mutta Expositon toinen pohje ruhjoutui täysin. Lääkärit tekivät kaikkensa pelastaakseen nuoren naisen jalan. Hän joutui käymään läpi kolme leikkausta kymmenen päivän sisällä. 

- Pidin pitkään sidettä jalassani peittääkseni sen, mutta suojatakseni sitä myös tulehduksilta. Olen kuullut ihmisiltä kommentteja isosta arvestani. Ihmiset ovat supisseet, että olisin kaunis ilman arpea. Itse pidän siitä, joten ne eivät ole haitanneet minua, hän kertoo. 

Lue myös: Herttuatar Catherinen hiusrajassa on iso arpi - hovi paljasti vihdoin, mistä on kyse

Lähde: Women´s Health 

Kilpailut

Uusimmat