Kuva: Shutterstock

Äiti antoi 6-vuotiaan lapsensa ottaa raidat hiuksiinsa - käynnisti silmittömän riidan

29.01.2019 19:45 - Senni Loikala

Sosiaalisessa mediassa väitellään kiivaasti, kuinka nuorena lapsen voi antaa värjätä hiuksiaan.

Amerikkalainen tositv-tähti Amanda Stanton, 28, julkaisi maanantaina Instagramissa yhteiskuvan kuusivuotiaan tyttärensä kanssa. Stanton kertoi, että tytär oli juuri saanut kampaamossa raidat hiuksiinsa ensimmäistä kertaa.

Päivitys jakoi mielipiteitä. Monet pitivät kuusivuotiasta liian nuorena värjäämään hiuksiaan. Myös ulkonäkökeskeisyys herätti joissakin huolta. Osa ei pitänyt haitallisena, että lapset saavat ottaa raitoja hiuksiinsa. Keskustelu yltyi tiukkasanaiseksi riitelyksi Stantonin puolustajien ja kritisoijien välillä.

Katso alta, miten Amanda Stantonin päivitystä kommentoineet perustelevat näkemystään siitä, onko vanhempien sopivaa antaa pienten lasten värjätä hiuksiaan.

Vastaan

Äärimmäisen surullista. Miksi ihmeessä teet noin? Sinun pitäisi opettaa tytöllesi, että hän on kaunis sisältä, eikä ulkonäkö ole kaikki kaikessa. Näyttämällä huonoa esimerkkiä lapsestasi kasvaa epävarma ihminen

Yritätkö olla hänen paras ystävänsä, etkä äiti? Usko minua, hän on upea ja hän tulee saamaan ystäviä. Hänellä on vain yksi äiti. Käyttäydy sen mukaisesti, äläkä yritä tehdä hänestä miniversiota itsestäsi.

"Lapsen altistaminen kemikaaleille ei ole hyvä juttu."

Surullista katsoa, kun lapset käyttäytyvät ikään kuin he olisivat paljon vanhempia, mitä he ovat. Voi niitä aikoja, kun lapset saivat olla lapsia.

Puolesta

"Todennäköisesti sinut tuominneiden ihmisten lapset roikkuvat älypuhelimella, mikä aiheuttaa ties minkälaista haittaa. Tämän naisen tytär sai raidat hiuksiinsa, mutta mitä väliä? Lapset, jotka tulevat huolehtivista ja rakastavista perheistä, tulevat menestymään. Pari harmitonta raitaa hiuksissa ei tee lapsesta hirviötä.

Kyse on pelkästään hiuksista! Kaivakaa tikut takamuksistanne. Käyttäydytte kuin hän olisi antanut tyttärensä ottaa tatuoinnin. Huolehtikaa sen sijaan omista lapsistanne. Ei tämä niin vakavaa ole.

Jos päivitys ei näy, pääset katsomaan sen tästä.

Lue myös: Suvi Teräsniska: "Äidin ja lapsen suhteen ei kuulu olla ystävyyttä"

Lue myös: Vanhemmat kertovat: "Asia, johon kadun tuhlanneeni rahaa lapsen takia"

Lue myös: Herätys vanhemmat! Lapsi tarvitsee aikaasi, ei tavaraa

Kilpailut

Uusimmat