Kuva: Shutterstock

Vanhemmat kertovat: "Asia, johon kadun tuhlanneeni rahaa lapsen takia"

13.12.2018 18:15 - Emmi Moilanen

Vastasyntyneen iso vaatevarasto ja halloween-asut voivat syödä yllättävän suuren summan rahaa.

Vanhemmat näkevät paljon vaivaa lastensa hyvinvoinnin eteen. Rakkautta osoitetaan niin hoivaamalla kuin materuaakin hankkimalla. Ostoskoriin lipsahtaa välillä myös sellaisia tarvikkeita, jotka eivät kuitenkaan kalliista hinnastaan huolimatta ole kaiken sen rahan arvoisia.

Insider-sivusto kokosi yhteen vanhempien mielipiteitä siitä, mitkä lapselle hankitut tarvikkeet ja lelut ovat olleet lopulta vain rahan hukkaa.

Paljon vaatteita vastasyntyneelle

”Kadun sitä, että ostin ihan liikaa vaatteita vastasyntyneelle. Lapset kasvavat niin nopeasti. Onneksi ostimme suurimman osan vaatteista käytettynä, joten emme kuluttaneet omaisuutta. Meillä on kuukauden ikäinen vauva ja hän on jo kasvanut ulos useista vaatteistaan, kaikkia hän ei ehtinyt edes käyttää kuin muutaman kerran.”

Vauvojen kalliit lelut

”Sanoisin, että useat vauvan lelut ovat rahan hukkausta. Kulutat satasia vilkkuvaan, kalliiseen lahjaan, joka nököttää lopulta käyttämättömänä nurkassa. Sitten lapset leikkivät sillä halvimmalla mahdollisella helyllä… Tiedän, että joidenkin mielestä tämä on klisee, mutta kokemukseni mukaan lapset ovat kiinnostuneet juuri siitä pahvilaatikosta. Pienten lasten leluihin ei siis tarvitse tuhlata useita satoja.”

Lapsen halloween-asu

”Vaimoni ja minä totesimme, että alle kaksi vuotiaalle tytölle on turha ostaa halloween-asua. Ostimme vuosi sitten hänelle puvun, lapsi oli siinä söpö ja otimme kuvia, mutta siihen se sitten jäikin. On ajan ja rahan hukkaa ostaa asu vain siksi, että voi näytellä kuvaa sukulaisille. Lapsi on sen verran pieni, ettei lähtenyt edes ”karkki vai kepponen” -kierrokselle.”

Sokeriset limut

”Kun käymme ulkona syömässä, mitä siis teemme säännöllisesti, emme osta lapsille limuja. Ensinnäkin, ne ovat täynnä sokeria ja toisekseen, juomat ovat rahanhukkaa.”

Ajettava leulauto

”Ostimme käytetyn, pattereilla toimivan, ajettavan leluauton. Sillä leikitään harvoin, koska on tuskaa pitää se ladattuna ja jos lapsi menee kadulle leikkimään sen kanssa, hommaa on koko ajan pidettävä silmällä. Kyseessä ei ole sellainen lelu, että voit jättää lapsen yksinään takapihalle sen kanssa ja vain välillä tarkistaa, että kaikki on ok.”

Lue myös: 6 asiaa, joita vanhemmat tekevät, kun lapsi muuttaa omilleen - onko tuttua?

Lue myös: Vanhemmat eivät saaneet nimetä lastaan Facebookiksi - katso mitä muita outoja nimiä on kielletty

Lue myös: Teini inhoaa vanhanaikaista nimeään - äiti etsii epätoivoisesti apua keskustupalstalta

Lähde: Insider

Kilpailut

Uusimmat