Kuva: Shutterstock

Norjalaismies oletti pelastaneensa karanneen hamsterin - ei olisi voinut olla enempää väärässä

14.02.2019 18:15 - Katariina Auvinen

Mies soitti paikallislehteen, jotta lemmikki löytäisi kotiin.

Norjalainen journalisti Sanna Drogset Børstad sai työpäivänsä aikana soiton, joka sai loppujen lopuksi erikoisen käänteen. Soittaja oli Jostein Hansen, joka halusi epätoivoisesti saada yhteyden hänen löytämänsä hamsterin omistajaan. 

Kun Hansen oli ollut viemässä aamulla lapsiaan kouluun, hän oli huomannut jotain omituista mönkimässä keskellä lunta. Mies oli päätellyt, että kyseessä on jonkun karannut hamsteri ja kiirehtinyt apuun. Hän pelkästi, että joku voisi ajaa vilkkaalla tiellä pienen lemmikin ylitse. 

Mies oli laittanut eläimen hanskalokeroonsa, jotta tämä pysyisi lämpimänä ja turvassa, jonka jälkeen hän soitti heti paikalliseen sanomalehteen. Miehen tyttärillä on hamsteri kotona, joten mies tiesi, millainen suru jonkun ihmisen puseroon tulisi, jos rakasta lemmikkiä ei löytyisi. 

Toimittaja päätti tehtä asiasta jutun ja tavata pienen lemmikin. Kun toimittaja sekä Hansen veivät hamsterin jutun teon jälkeen paikalliseen eläinsuojaan, he oppivat jotain järkyttävää. Kyseessä ei todellakaan ollut hamsteri vaan lemmini eli sopuli, joka elää villinä luonnossa. 

Kun mies tajusi, että hän on käytännössä kidnapannut viattoman luontokappaleen, tämä oli häpeissään, mutta kertoi sopuleiden näyttävän todella paljon lemmikkihamstereilta. 

- Kieltämättä nauroimme todella paljon kumpikin, kun saimme tietää, mikä hamsteri todella oli, Sanna Drogset Børstad kertoo.

Sopuli vapautettiin jatkamaan matkaansa. 

Lue myös: Äiti jakoi varoittavan esimerkin: "Älkää missään nimessä haudatko lemmikkiänne"

Lähde: ITromso

Kilpailut

Uusimmat