Kuva: AOP, Senja Rapila

Suomi on täynnä inspiroivia naisia – katso Voice.fi:n listaus perusteluineen

08.03.2019 08:15 - Reija Saarinen / reija.saarinen@bauermedia.fi

Kansainvälisen naistenpäivän kunniaksi Voicen toimituksessa päätettiin nostaa esille ihastuttavia suomalaisnaisia.

Tänään perjantaina 8. maaliskuuta vietetään jälleen kansainvälistä naistenpäivää. Kyseisen päivän tavoitteena on sukupuolten välinen tasa-arvo, jonka suhteen maailmassa on vielä ikävä kyllä paljon saavutettavaa.

Voicen toimitus päätti koota yhteen inspiroivia suomalaisnaisia, joita tästä maasta löytyykin melkoinen kasa. Näitä naisia yhdistää rohkeus, lahjakkuus ja taito muuttaa maailmaa.

Listauksen pääset katsomaan alta.

Tarja Halonen (valinnan teki toimituspäällikkö Reija Saarinen)

(kuva: AOP)

Suomen entinen presidentti Tarja Halonen on nainen, jota kelpaa ihailla. Vahva, sanavalmis ja aina heikompien puolella. Etenkin uransa aikana Halonen kiinnitti erityistä huomiota ihmisoikeuksiin sekä demokratiaan. Parasta hänessä on kuitenkin se, että hänellä on rohkeutta heittäytyä ja hänen hersyvää huumoriaan ollaankin päästy todistamaan esimerkiksi tv-ohjelmissa.

Tove Jansson (Valinnan teki toimituspäällikkö Reija Saarinen)

(kuva: AOP)

Muumien luoja, kirjailija Tove Jansson on ansainnut paikkansa tällä listalla, sillä hän on yhä edelleenkin yksi Suomen tunnetuimmista ja luetuimmista kirjailijoista. Hänen kirjoittamiaan Muumi-kirjoja on käännetty 45 kielelle ja Jansson onkin näin ollen Suomen käännetyin kirjailija. Tarvitseeko valintaa siis enempää edes selitellä?

Youtubettaja Mansikkka, eli Maiju Voutilainen (valinnan teki toimittaja Emmi Moilanen)

(kuva: YouTube)

Tärkeä esikuva erityisesti nuorille, mutta myös meille hieman vanhemmille. Maiju puhuu avoimesti vaikeistakin asioista, ja on esimerkiksi antanut vertaistukea mielenterveysongelmien kanssa kamppaileville nuorille. Maiju jakaa rohkeasti myös ajatuksia omista arvoistaan, ja tätä kautta lisää tietoisuutta esimerkiksi eettisemmästä muodista, pukeutumisesta ja muusta kuluttamisesta.

Laulaja Alma (valinnan teki toimittaja Emmi Moilanen)

Kuva: Senja Rapila (kuva: Senja Rapila)

Upean äänen lisäksi olen aina ihaillut Alman asennetta. Tässä on karismaattinen ja urallaan menestynyt nainen, joka ei pyytele anteeksi tekemisiään. Nuoresta iästään huolimatta Almasta on aina huokunut sellaista itsevarmuutta, jota toivoisin omistavani myös ripauksen itse.

Laulaja Ellinoora (valinnan teki toimittaja Katariina Auvinen) 

(kuva: Emmi Moilanen)

Olen ihaillut Ellinooran maanläheistä asennetta ja herkkää luovuutta. Olen saanut haastatella häntä muutamaan otteeseen ja jokaisella tapaamiskerralla olen ollut aina vain enemmän sitä mieltä, että kyseessä on mielettömän lahjakas ja lempeä ihminen. Puhumattakaan naisen omaperäisestä pukeutumistyylistä, josta on pakko tykätä!

Toimittaja Maria Veitola (valinnan teki toimittaja Henna Koste)

(kuva: Mikko Räsänen)

Maria Veitola on näyttänyt, että naiset pystyvät mihin tahansa. Arvostan Veitolan arvomaailmaa ja sitä, kuinka hän puhuu tasa-arvosta. Veitola pukee hienosti sanoiksi samaistuttavatkin tunteet kolumneissaan ja kirjoituksissaan. Lisäksi tämän boss ladyn vaatetyyli on sähäkin, mitä keksin. Ja hyvällä tavalla!

Marimekon perustaja Armi Ratia (valinnan teki toimittaja Henna Koste)

(kuva: YouTube)

Marimekko on tuttu meille suomalaisille, mutta tunnettu se on myös maailmalla. Armi Ratia ja monet muut vahvat naiset rakensivat Marimekosta yrityksen, joka porskuttaa edelleen vahvasti eteenpäin. Suorasanainen Armi kiteytti asiat hyvin. Suosikkini hänen sitaateistaan: mahdotonta ei olekaan.

Toimittaja Jenni Pääskysaari (valinnan teki toimittajaharjoittelija Milena Raappana)

(kuva: AOP)

Ihailen Jenniä ammatillisessa mielessä, mutta myös tyyppinä. Hän vaikuttaa maanläheiseltä, viisaalta ja hauskalta eikä anna muiden tai turhien sääntöjen rajoittaa elämäänsä. Ihailen ihmisiä, joiden ympärillä on ”tavallisuuden aura”. Eli siis sellaisia, jotka tuntuvat menestyksestä huolimatta siltä, että heidän kanssaan voisi hyvin jutella useammankin tunnin putkeen kahvin kupin äärellä. Toki kuva hänestä on rakentunut pelkästään lukemieni juttujen perusteella, mutta olisi mahtavaa joskus tavata kasvotusten.

Sara Puhto (valinnan teki toimittajaharjoittelija Milena Raappana)

Kun törmäsin Saran Instagram-tiliin (@saggysara), tuli heti hyvä fiilis itsestäni ja kropastani. Kuvat ovat niin samaistuttavia ja joka kerta niitä katsellessa herää siihen, miten some on täynnä kiillotettuja kuvia. Jos joskus on huono olla ja pääkoppa on täynnä mollaavia ajatuksia, suosittelen kurkkaamaan Saran Instagramia.

Lue myös: Niina Backman neuvoi petetyksi tullutta naista - pian kolmiodraama sai yllättävän käänteen

Kilpailut

Uusimmat