Kuva: Shutterstock

Thomas, 48, teki historiaa – juoksi puolimaratonin suuresta haasteestaan huolimatta

21.03.2019 11:45 - Milena Raappana

Thomas Panek juoksi kolmen koiran avustuksella ensimmäisenä näkövammaisena henkilönä New Yorkin puolimaratonin.

Thomas Panek, 48, juoksi sunnuntaina New Yorkissa puolimaratonin ja teki samalla historiaa. Hän on ensimmäinen kyseisen maratonin juossut näkövammainen henkilö. Apunaan hänellä oli kolme labradorinnoutajaa Westley, Waffle ja Gus. Kokonaisuudessaan aikaa puolimaratoniin hänellä meni kaksi tuntia ja 21 minuuttia.

Panek menetti näkönsä parikymppisenä, mutta se ei estänyt häntä jatkamasta juoksuharrastusta. Ihmisoppaiden avulla hän on juossut 20 maratonia, mutta on jäänyt kaipaamaan itsenäisyyttä. Siispä hän perusti opaskoirille koulutuksen, jossa ne opetetaan auttamaan esimerkiksi maratoneissa.

Kun Panekin oli aika etsiä sopivat opaskoirat maratonia varten, hän kääntyi Guiding Eyes for the Blind -järjestön puoleen. Järjestön kautta juoksuun valikoituivat aktiivisimmat koirat Westley ja Waffle. Gus on Panekin pitkäaikainen opaskoira.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

- Yhteys on erittäin tärkeää. Näiden koirien kanssa ei voi vain napata valjaita mukaan ja lähteä juoksemaan. Vaikka olisi minkä urheilulajin edustaja, treenaaminen tapahtuu tiimissä, jonka kanssa haluaa viettää aikaa, Panek sanoo.

Jokainen koira juoksi tietyn osuuden maratonista Panekin kanssa. Hänen oma opaskoiransa Gus juoksi viimeiset noin viisi kilometriä ja jäi eläkkeelle maaliviivan ylitettyä.

- Olen tästä melko tunteellinen, sillä Gus on ollut vierelläni todella pitkän aikaa, Panek kertoo.

Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä.

Lue myös: Kratu-koira nousi nettisensaatioksi agility-suorituksensa vuoksi - video kertoo kaiken

Lue myös: Miehen juoksukilpailuun valitsema asu ei ollut paras mahdollinen - video kertoo kaiken

Lähde: CNN

Kilpailut

Uusimmat