Kuva: Shutterstock

Liimaako joku kivuliaita yllätyksiä natsitarrojen alle? Somessa varoitetaan suomalaisia

29.03.2019 11:45 - Henna Koste

Tarroihin törmää todennäköisimmin vilkkailla metroasemilla.

Twitterissä on keskusteltu lähipäivinä korkeimman oikeuden kieltämän uusnatsijärjestö Pohjoismaisen vastarintaliikkeen tarroista, joita on liimattu Helsingissä julkisille paikoille. Tärkein varoitus on kuitenkin siinä, että tarraa ei kannata lähteä repimään käsin. Kaupunkilaiset ovat nimittäin kertoneet löytäneensä tarroja, joiden alle on sujautettu partateriä. Niinpä tarrat kannattaa irroittaa esimerkiksi avaimilla tai jollain muulla. Vastaavanlaisia tarroja on nähty myös muualla Suomessa Twitter-käyttäjien mukaan.

Aktivisti ja toimittaja Suvi Auvinen kertoo Voice.fi:n haastattelussa, että kyseisten tarrojen liimailua on harrastettu vuosikausia.

- Terää ei näy, koska se on litteä. Kun raaputtaa sormilla, iho menee rikki, Auvinen toteaa.

Helsingissä tarrat ovat yleinen näky esimerkiksi metroasemilla.

- Niitä on näkynyt useita kertoja esimerkiksi Lauttasaaressa ja keskustassa. Kalliossa ne häviävät usein samantien, kun paikalliset ottavat ne heti pois, Auvinen kertoo.

Siitä, kuinka useiden tarrojen alla partateriä on, ei ole tietoa. 

Komisario Katja Nissinen Helsingin poliisista kertoo, että Helsingin poliisilaitoksen ennalta estävällä toiminnolla ollaan tietoisia Twitter-keskustelusta.

- Poliisille ei ole toistaiseksi tullut ilmoituksia tarroista, joiden takana olisi partateriä. Tämän kaltaisissa teoissa rikoksena voisi kyseessä olla vaaran aiheuttaminen. On toki mahdollista, että sähköinen rikosilmoitus on tehty, mutta nämä ilmoitukset näkyvät poliisin järjestelmissä pienen viiveen jälkeen, kommentoi Nissinen Voice.fi:lle torstaina iltapäivällä.

Voice.fi, Radio Nova ja Iskelmä ovat osa Bauer Mediaa.

Lue myös: Uskaltaisitko päästää koirasi tälle sillalle? Jopa 600 hauvaa hypännyt alas!

Kilpailut

Uusimmat