Kuva: Shutterstock

Lehti: Kaksi suomalaista palomiestä rakastui toisiinsa - salaavat suhteensa homofobian takia

28.03.2019 15:30 - Senni Loikala

Pelastustieto-lehti julkaisi kahden toisiinsa rakastuneen palomiehen tarinan.

Joillain aloilla homoseksuaalisuudesta ei juuri puhuta. Viime vuonna otsikoihin nousi homous jääkiekkopiireissä, kun Tuure Boelius julkaisi kohahduttaneen Lätkäjätkä-Ville-kappaleensa. Biisi kertoo jääkiekkoilijan ja toisen pojan välisestä ihastumisesta.

Tällä kertaa esiin nousee seksuaalivähemmistöön kuuluminen palomiesten keskuudessa.

Pelastustieto-ammattilehti julkaisi kahden toisiinsa rakastuneen suomalaisen palomiehen tarinan. Haastattelun antanut palomies esiintyy artikkelissa anonyymina, sillä hän arvelee, että parisuhteen paljastumisen toisi ongelmia työpaikalla.

Palomiehinä työskentelevä pariskunta asuu yhdessä. Työkavereille he ovat kertoneet olevansa kämppäkavereita. Miehet ovat vaihtaneet sormuksia rakkautensa merkiksi, mutta eivät käytä niitä työpaikalla.

Haastattelun antaneen palomiehen mukaan homoseksuaalien pilkkaaminen on yleistä alalla. ”Kielenkäyttö on aika raakaa. Homotellaan surutta. Homo on ikään kuin yleisnimitys heikoille, hentomielisille.

Palomies uskoo, että homofobia korostuu pelastusalalla alan miesvaltaisuuden vuoksi. Palomiesliiton mukaan Suomessa alalla työskentelee vain kahdeksan naispuolista pelastajatutkinnon suorittanutta henkilöä.

Palomies kertoo yrittäneensä haastaa työkavereitaan suhtautumaan homoseksuaalisuuteen suvaitsevammin. ”Joskus yritän tuoda esille, että maailmaan mahtuu kaikenlaista ja kysyä, onko homous toiselta jotenkin pois. En yleensä saa mitään vastausta. Pelastusala on tässäkin suhteessa stereotypioiden vanki.

Työpaikalla on levinnyt huhuja toisen keskenään seurustelevan palomiehen parisuhdestatuksesta. ”Joskus kieltämättä huvittaa ja hymyilyttää sisäänpäin, kun kuuntelee kavereiden tarinoita. Toisen meistä tiedetään ”seukkaavan”, mutta mitä ilmeisimmin oletuksena on, että naisen kanssa. Ei kukaan nimittäin koskaan ole kysynyt, että kenen kanssa.

Lue myös: Isä sai tietää poikansa olevan homo: "Rakastan sinua tänään enemmän kuin eilen"

Lähde: Pelastustieto

Kilpailut

Uusimmat