Kuva: Shutterstock

Parturikampaamon hinnasto pistettiin uusiksi: "Teemme tämän moraalisista syistä"

09.05.2019 13:15 - Senni Loikala

Lontoolaisessa parturikampaamossa miehet maksavat pian hiustenleikkauksesta yhtä paljon kuin naiset.

Suomessa tasa-arvolaki kieltää sukupuoleen perustuvan hinnoittelun parturi-kampaamoissa. Parturi- ja kampaamopalveluista saa kuitenkin veloittaa niiden vaatiman työmäärän mukaan. Naiset usein maksavat hiustenleikkauksesta miehiä enemmän.

The Guardian uutisoi lontoolaisesta parturikampaajayrittäjästä Susannah Richardsonista, joka sai tarpeekseen nykyisistä hinnoittelukäytännöistä. Richardson päätti, että ensi viikosta lähtien miehet maksavat hänen yrityksessään hiustenleikkauksesta saman verran kuin naiset. Aiemmin yrityksessä pohdittiin, pitäisikö miesten hiustenleikkauksen hintoihin tehdä useita pienempiä korotuksia pidemmällä aikavälillä, jotta hinnat eivät nousisi kerralla niin paljon.

- Tulimme siihen tulokseen, ettemme tee niin, vaan teemme muutoksen kerralla moraalisista syistä. Kyse on tasa-arvosta, joten näin tulee toimia, Richardson perustelee.

- Hiuksilla ei ole sukupuolta.

Lyhyen hiusmallin leikkaus teknisempää

Miesten hiustenleikkuun edullisempia hintoja perustellaan yleensä sillä, että miesten hiukset olisivat helpompi leikata ja työ sujuisi nopeammin kuin naisten hiusten leikkaaminen. Susannah Richardson on eri mieltä.

- Joskus miesten hiustenleikkaus vie rehellisesti sanottuna pidemmän ajan, sillä lyhyen hiustyylin leikkaaminen on teknisempää ja leikattavia hiusalueita on enemmän.

Lue myös: Vuoden 2019 kuumimmat hiustrendit julki - katso mallit, joita julkkisnaiset suosivat juuri nyt

Lue myös: Ohuet ja hennot hiukset? Katso hiustyylit, jotka ovat sinulle nappivalinta  

Lue myös: 5 ihanaa ponnarityyliä, jotka eivät jää huomaamatta

Lähde: The Guardian

Kilpailut

Uusimmat