Kuva: Shutterstock

Äidin huolestunut kirjoitus tyttäristään leviää: 'Toisen lapsen kauneutta kehutaan paljon'

14.05.2019 09:45 - Reija Saarinen / reija.saarinen@bauermedia.fi

Äidin mukaan toinen lapsi saa runsaasti huomiota ulkonäkönsä vuoksi.

Erään äidin jakama tarina on aiheuttanut runsaasti keskustelua sosiaalisessa mediassa. Äidin kertomuksen mukaan hän nimittäin pelkää sitä, että hänen kahdesta tyttärestään toinen ymmärtää jossain vaiheessa, että sisko on paljon häntä kauniimpi.

Äidin mukaan hänen vuoden ja kahdeksan kuukauden ikäinen lapsensa on erittäin kaunis lapsi, toisin kuin hänen 3-vuotias siskonsa.

"On jotenkin todella ahdistavaa, että nuoremman lapseni kauneutta hehkutetaan muiden toimesta todella paljon. Olimme eilen juhlissa, joissa moni ihminen kävi kehumassa pienempää tytärtämme ja lähes jokaisella kerralla vanhempi lapseni istui vieressä. Pelkään, että hän alkaa ymmärtämään tilanteen, enkä tiedä mitä tehdä", äiti kirjoittaa.

Hän jatkaa kertomalla tarinan siitä, miten vanhempi lapsista on tähän mennessä reagoinut.

"Viime viikolla nuorempi lapsi leikki hoitajan kanssa leikkipuhelimella. Jossain vaiheessa hoitaja tuumasi: oletpa sinä söpö. Silloin vanhempi tuli paikalle ja sanoi: minäkin olen söpö."

Äidin mukaan hän itse välttää ulkonäön kehumista ja panostaa sen sijaan muihin asioihin. Hän kuitenkin pelkää, että jossain vaiheessa lapset tajuavat sen, miten yhteiskunnassa ihmisiä arvotetaan ulkonäön perusteella.

"Pelkään, että tämä kaikki vahingoittaa vanhemman lapseni itsetuntoa, jos en osaa hoitaa tätä kaikkea oikealla tavalla."

Äiti pyytääkin muilta apua siihen, miten hän voisi hoitaa homman mahdollisimman hyvin.

"Olen ollut ihan samanlaisessa tilanteessa. Se on kamalaa."

"Pyydä ihmisiä lopettamaan. Kerro heille miltä sinusta tuntuu."

Millaisia ajatuksia tarina sinussa herättää?

Lue myös: Innostuiko perhe liikaa tyttären ensimmäisistä kuukautisista? Nettiin kuvia "juhlista"

Lähde: Daily Star

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat