Kuva: AOP

Monopoly-pelin uusi versio nosti someraivon - nyt naiset tienaavat automaattisesti miehiä enemmän!

11.09.2019 15:45 - Iiro Myllymäki

Ms. Monopoly -pelissä naisilla on etulyöntiasema.

Supersuositusta Monopoly-lautapelistä on tehty vuosikymmenien saatossa lukemattomia eri versioita. Muun muassa Game of Thrones, Frendit, The Beatles ja milleniaalit ovat saaneet omat versionsa pelistä. Pelivalmistaja Hasbro on nyt tiedottanut tulevasta versiosta, joka varmasti jakaa mielipiteitä.

Ms. Monopoly -peli tekee kunniaa naisten yrittäjyydelle ja keksinnöille. Peliä markkinoidaan maailman ensimmäisenä pelinä, jossa naiset tienaavat enemmän kuin miehet. Sääntöjen mukaan aina, kun naispuolinen pelaaja ohittaa lähtöruudun, hänelle annetaan 240 dollaria, kun taas miehille annetaan perinteinen 200 dollarin summa.

”Tämä on pelin hauska uusi versio, jossa luodaan maailma, missä naiset nauttivat yleensä miehillä olevista etuoikeuksista”, Hasbro tiedottaa.

(kuva: Walmart)

Tiedotteessa kuitenkin muistutetaan, että jos miehet pelaavat korttinsa oikein, he voivat hyvin päätyä voittajiksi.

Peli poikkeaa myös toisella tavalla perinteisestä Monopolysta. Siinä missä alkuperäisessä pelissä käydään kiinteistökauppaa, Ms. Monopolyssa sijoitetaan naisten keksimiin asioihin, kuten Wi-Fiin ja suklaahippukekseihin.  

(kuva: Walmart)

Pelilanseeraus on herättänyt kiivasta keskustelua sosiaalisessa mediassa. Esimerkiksi Twitterissä monet ovat kritisoineet pelin ideaa. Myönteisiä kommentteja on viestien virrasta hankala löytää.

”Olen nainen ja mielestäni Ms. Monopoly on seksistinen. Tasa-arvo ei tarkoita sitä, että naiset tienaisivat miehiä enemmän”, kommentoi yksi.

”Tämä on mielestäni todella alentavaa. Ei minulle tarvitse antaa enemmän rahaa vain koska olen nainen, tienaan sen kyllä omin avuin”, kirjoittaa toinen.

”Mitä vikaa oli vanhassa Monopolyssa, jossa kaikki saivat saman verran rahaa? Eikö juuri se ollut tasa-arvoa?” ihmettelee yksi.

Ms. Monopoly on nyt ennakkotilattavissa Yhdysvalloissa. Hasbron Pohjoismaiden yksikön brändijohtaja Christine Jæger ei usko, että peli olisi tulossa myyntiin Suomessa tai muuallakaan Pohjoismaissa.

- Emme ole nähneet tuotteelle tarpeeksi kysyntää Pohjoismaissa, jotta lanseeraus kannattaisi, Jæger kertoo Voice.fi:lle. 

Lue myös: Pariskunnat, pelatkaa lautapelejä yhdessä - 10 hyvää syytä

Lue myös: Rakastetusta Kimble-pelistä listattiin yllättävät faktat - tiesitkö näitä?

Lähteet: CNN, LADbible

Kilpailut

Uusimmat